• Business

    Νέο deal από τη CVC Capital: Εξαγόρασε την Creta InterClinic

    Δημήτρης Σπυρίδης, επικεφαλής της CVC Capital


    Σχεδόν 11 μήνες μετά την εμβληματική εξαγορά του Υγεία, το CVC Capital ξαναχτυπά με όπλο τον επενδυτικό βραχίονά του στην Ελλάδα που είναι η Hellenic Healthcare.

    Αυτήν τη φορά, η συμφωνία έγινε εκτός των τειχών της πρωτεύουσας, καθώς εξαγοράστηκε η Γενική Κλινική Creta InterClinic που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης,

    Η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και είναι καθαρά θέμα χρόνου πότε θα δημοσιοποιηθεί και επίσημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι της inteclinic ήταν ομάδα γιατρών από τους οποίους και εξαγοράστηκε το 90% από το σχήμα της Hellenic Healthcare που είναι μακράν το μεγαλύτερο που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

    Η γενική κλινική της Κρήτης κάνει τζίρο 8 εκατ. ευρώ ετησίως, παράγει περίπου 2 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη, ενώ βαρύνεται με δάνεια περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

    Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Creta Interclinic, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Κρήτη, εντάσσεται στο δίκτυο του ομίλου το οποίο και περιλαμβάνει το Υγεία το Metropolitan το Metropolitan General το Μητέρα και το Λητώ.

    Το deal αναμένεται να δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στο επιχειρηματικό σχήμα, παράλληλα με τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς της Κρήτης.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα το σχήμα του CVC Capital έχει δαπανήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τα δάνεια που προσαρτήθηκαν στο χαρτοφυλάκιό του, η συνολική αξία τους (enerprise value) ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.

    Στη Hellenic Healthcare, το 60% είναι υπό τον έλεγχο του CVC Capital ενώ το υπόλοιπο 40% ανήκει στο δίδυμο των Δημήτρη Σπυρίδη και Νίκου Θεοχαράκη.

    Αναμφίβολα, ο Δημήτρης Σπυρίδης είναι εκείνος που ηγείται της όλης προσπάθειας για τη διεύρυνση της παρουσίας του CVC Capital στην ελληνική αγορά.

    Το επιχειρηματικό γκρουπ που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της ιδιωτικής υγείας απασχολεί περίπου 4200 εργαζόμενους ενώ έχει και περίπου 6300 συνεργαζόμενους γιατρούς.



    ΣΧΟΛΙΑ