• Business

    Νέο Big Deal: H IDEAL εξαγοράζει την BYTE

    Νέο Big Deal: H IDEAL εξαγοράζει την BYTE

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος IDEAL


    Ένα νέo big Deal λέγεται στην αγορά ότι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Αφορά την εταιρεία IDEAL.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η IDEAL έχει έλθει σε συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της BYTE, για την εξαγορά της.

    Χθες στο Χρηματιστήριο η μετοχή της BYTE σημείωσε άνοδο σχεδόν 11%.

    Η IDEAL θα αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο της Byte που ίδρυσε ο Σπύρος Βυζάντιος το 1983 και τώρα είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη γενιά.

    Η οικογένεια Βυζάντιου ελέγχει το 55,6% των μετοχών, ενώ ο όμιλος της Alpha Bank κατέχει πρόσθετο ποσοστό γύρω στο 18,55%.

    Byte: Τα οικονομικά στοιχεία

    Στην τελευταία χρήση (2021) η Byte είχε παρουσιάσει ιστορικό ρεκόρ καθαρών κερδών, καθώς είχαν διαμορφωθεί σε 3,12 εκατ. ευρώ με άνοδο 86,36% σε σύγκριση με το 2020.

    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου είχε αγγίξει τα 40 εκατ. από 31,7 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

    Οι υποψήφιοι αγοραστές είδαν, επίσης, πως η εταιρεία του Σπύρου Βυζάντιου διαθέτει ήδη ένα πολύ μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων για την περίοδο 2022 – 2023 που φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια στιγμή διεκδικεί έργα τεχνολογίας, όχι μόνο στο Δημόσιο, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 50 εκατ. ευρώ.

    Σε αυτό το πακέτο έργων δεν υπολογίζεται ο μεγάλος διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, με την Byte να συμμετέχει στην κοινοπραξία του ΟΤΕ και της γερμανικής Veridos.

    Εκτός από την ισχυρή παρουσία στα έργα του Δημοσίου, η Byte διατηρεί ισχυρότατο πελατολόγιο και στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συμμετείχε με ποσοστό σχεδόν 50% στον ετήσιο κύκλο εργασιών.

    Οι υποψήφιοι επενδυτές επικεντρώνονται, πάντως, στην ισχυρή θέση της εισηγμένης στα έργα του Δημοσίου, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν αρκετοί διαγωνισμοί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.



    ΣΧΟΛΙΑ