• Business

    Νέα εξαγορά από την Μασούτης

    • Άννα Διανά
    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ

    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, πρόεδρος ΚΕΕΕ, ΕΒΕΘ


    Στην Μασούτης περνούν τα δυο καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Γέγος, στην Κερατέα και στην Αργυρούπολη.

    Σε επικοινωνία του mononews με τον επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Γιάννη Μασούτη δήλωσε ότι η εξαγορά των δυο καταστημάτων έχει οριστικοποιηθεί.

    Άμεσα θα κατεβάσουν της Γέγος και θα ανέβουν οι ταμπέλες της «Μασούτης», δηλαδή δεν θα ακολουθηθεί η διαδικασία της «διπλής ταμπέλας» όπως έγινε στην συμφωνία της Σκλαβενίτης με την Γέγος για τα υπόλοιπα 4 καταστήματα της αλυσίδας που εξαγόρασε η Σκλαβενίτης τον Δεκέμβριο του 2022.

    Όπως σημείωσε ο ίδιος, στην συμφωνία περιλαμβάνεται και η διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού των δυο καταστημάτων.

    Επιπλέον, η Μασούτης, όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει προχωρήσει και στην απόκτηση ακινήτου από την πτωχευμένη αλυσίδα Αρβανιτίδης που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

    Με την συμφωνία αυτή η Μασούτης συνεχίζει την τακτική της εξαγοράς μικρομέτρων αλυσίδων ενισχύοντας το δικτύου της.

    Η αρχή έγινε στις αρχές του χρόνου με τη συμφωνία με την κρητική αλυσίδα ΣΥ.ΝΚΑ. Με την εξαγορά του 50% της εταιρείας η Μασούτης διεύρυνε την παρουσία της στην αγορά της Κρήτης ενώ πέρασε στον έλεγχό της σημαντικός αριθμός καταστημάτων σε νησιωτικές τουριστικές περιοχές.

    Η συμφωνία περιελάμβανε και τη μεταβίβαση καταστημάτων της Κέρκυρας των εταιρειών «Γαλαξίας Α.Ε.» και «Μαρκάτο Α.Ε.» και προγραμματισμό μεταβίβασης υποκαταστημάτων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου.

    Η εξαγορά μιας μικρής αλυσίδας σούπερ μάρκετ των Κυκλάδων, της Αφοί Δεναξά ΕΠΕ ήταν το επόμενο βήμα του κ. Γ. Μασούτη, που πρόσθεσε στο δίκτυο της εταιρείας τέσσερα καταστήματα, χονδρικής και λιανικής, στη Σαντορίνη, ένα στη Μύκονο και ένα στην Αθήνα, στο Παλαιό Φάληρο.

    Me τη νέα αυτή εξαγορά η Μασούτης επέκτεινε την παρουσία της τόσο στην Αττική όσο και στα νησιά του Αιγαίου, στη λιανική όσο και στη χονδρική, προσθέτοντας επιπλέον 20 εκατ. ευρώ στον τζίρο της.

    Είχε προηγηθεί η απόκτηση ενός καταστήματος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού της υπό ειδική διαχείριση αλυσίδας supermarket Αρβανιτίδης (Μαρία ΑΒΕΕ).

    Ακολούθησε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας Family Super Market για την εξαγορά των 10 από τα 16 καταστήματα της τελευταίας και συγκεκριμένα τα σημεία του δικτύου σε Χαλκιδική, Κατερίνη, Γιαννιτσά, Κομοτηνή, Βέροια και Πτολεμαΐδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλυμπος: Από την Κύπρο μέχρι τη Βουλγαρία οι νέες μπίζνες των αδελφών Σαράντη  

    Λεφτά από το ΕΣΠΑ με ένα… κλικ – Σε λειτουργία η πλατφόρμα opske.gr



    ΣΧΟΛΙΑ