• Business

    Νεα αποκάλυψη και πλήγμα για Folli: Άρση ασφάλισης πιστώσεων από την Εuler Hermes

    Folli Follie


    Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Folli Follie έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά του ομίλου, οι οποίες χθες οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά της εταιρείας. Ήδη, πληροφορίες θέλουν τους προμηθευτές της Folli Follie να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την εταιρεία και να ζητούν περισσότερες εξασφαλίσεις για να της παραχωρήσουν τα προϊόντα τους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένοι προμηθευτές της Folli Follie ζητούν προπληρωμές τιμολογίων, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία εξυπηρετεί κανονικά της οφειλές της, ενώ ζητούν επιπλέον αυξημένες εξασφαλίσεις έναντι μελλοντικών παραγγελιών, φοβούμενοι προφανώς για το τι μέλλει γενέσθαι με τον όμιλο.

    Ενδεικτικό του προβληματισμού που επικρατεί γύρω από το μέλλον της Folli Follie είναι ότι η Euler Hermes έχει ήδη προχωρήσει σε άρση ασφάλισης πιστώσεων για προμήθειες προς την εταιρεία, ενώ μία άλλη εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων με μεγαλύτερη έκθεση στον όμιλο, η Atradius, δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο μέσα στο καλοκαίρι, εν όψει και των μεγάλων νέων παραγγελιών που συνήθως γίνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Folli Follie αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία μία σειρά μεγάλων εταιρειών στον τομέα της ένδυσης (Calvin Klein Jeans, Nike, Converse, UGG Australia, Ted Baker, Ermenegildo Zegna, Franklin & Marshall και άλλες), ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα και στον κλάδο των καλλυντικών, έχοντας αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα στην Ελλάδα για προϊόντα ομορφιάς μεγάλων οίκων μόδας, όπως οι Gucci, Dolce & Gabbana και Boss, ενώ αντιπροσωπεύει επίσης τις Shiseido, Max Factor και Molton Brown.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο και όμως πραγματικό: Αυξήθηκαν 10% οι μικρομέτοχοι των Folli, μέσα στον καταστροφικό Μάιο για την εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας στην υπόθεση Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξένοι ομολογιούχοι κατά της Folli, το παιχνίδι στο Υγεία και η απάντηση στο ερώτημα για Θεοχαράκη – Sixt



    ΣΧΟΛΙΑ