• Business

    Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας στην υπόθεση Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, μετά τη μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Folli Follie και της Ασίας που κατέθεσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, ο οποίος θα εξακριβώσει εάν προκύπτουν στοιχεία για χειραγώγηση μετοχών.

    Στην αναφορά της προς την Εισαγγελία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βασίζεται στις διατάξεις του Ν.1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο σημειώνει ότι:

    «Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά κατά του ΔΣ και των Οικονομικών Διευθυντών της Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Folli Follie: 500 μέτοχοι και ομολογιούχοι στο «πρώτο κύμα» των δικαστικών προσφυγών για αποζημιώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Λαμπρόπουλος στο mononews για Folli Follie: Γιατί πήραμε τον πλήρη έλεγχο των Attica



    ΣΧΟΛΙΑ