• Business

    Νέα αύξηση κεφαλαίου για την Pasal ύψους 20 εκατ. ευρώ με εισφορά ακινήτων

    Premia: Τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι σε περίπτωση υπερκάλυψης της ΑΜΚ

    Κώστας Μαρκάζος, Premia Properties


    Σε αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος (ακίνητα και ΣΔΙΤ) συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ προχωρά η Pasal Development, η οποία για το λόγο αυτόν έχει συγκαλέσει στις 20 Νοεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

    Ειδικότερα, η αύξηση κεφαλαίου θα επέλθει από την εισφορά:

    1. Τμήματος της αξίας τριών ακινήτων logistics (αποθηκευτικών χώρων) που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής και σήμερα ανήκουν στην εταιρία ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί ΑΕ. Η συνολική αξία των τριών αποθηκών είναι 37,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 7,5 εκατ. είναι η εισφορά σε είδος με την ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί να αποκτά ποσοστό περίπου 19% στην Pasal. Τα υπόλοιπα 30 εκατ. θα καταβληθούν στην ΝΟΕ από την Pasalμέσω μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου που έχει εγκριθεί από τις τράπεζες.
    2. Του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης, έκδοσης της εταιρίας με την επωνυμία «JPA Κατασκευή και ∆ιαχείριση Σχολείων Αττικής ΑΕ Ειδικού Σκοπού», η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση 10 Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Αττικής με ΣΔΙΤ» από την εταιρεία SternerStenhus Greece (SSG) βασικό της μέτοχο με ποσοστό 87,5%. Η καθαρή αξία του ΣΔΙΤ που εισφέρεται είναι 12,5 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Pasal το ποσοστό της SSG θα μειωθεί σε περίπου 75%, ενώ του άλλοτε βασικού μετόχου Σωτήρη Θεοδωρίδη που αποχωρεί από μέλος του διοικητικού της συμβουλίου σε 3%.

    Όπως εκτιμάται στο τέλος του 2020 η αξία του χαρτοφυλακίου της Pasal θα είναι 120 εκατ. ευρώ (μαζί το ΣΔΙΤ) από περίπου 30 εκατ. σήμερα. Η διοίκηση της Pasal στοχεύει να κάνει και άλλες συμφωνίες που θα φέρουν στην εταιρεία νέα ακίνητα μέσω αυξήσεων κεφαλαίου.

    Η αύξηση κεφαλαίου της Pasal γίνεται με την έκδοση έως 18.204.903 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,5 ευρώ η κάθε μία και με τιμή διάθεσης 1,10 ευρώ έκαστη.

    Προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Pasal κατά 10 εκατ. ευρώ την οποία κάλυψε ο ελληνοσουηδός επιχειρηματίας Ηλίας Γεωργιάδης μέσω της SSG.

    Στη συνέχεια, την 31.07.2020 υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Pasal με τιμή αγοράς 0,71 ευρώ ανά μετοχή. Η χρονική περίοδος κατά την οποία η Δημόσια Πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή ξεκίνησε την 05.10.2020 και λήγει την 02.11.2020.

    Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρίας, αποφάσισε την μεταφορά των μετοχών της από την Κατηγορία Επιτήρησης στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από την Δευτέρα 19.10.2020.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ