• Business

    Επιτυχία Λαζαράτου: Στα χέρια του Alpha TV το υλικό της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών

    • NewsRoom
    Πάνος Λαζαράτος.

    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών


    Δεκτό έγινε το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη ΓΓΕΕ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία και εξέδωσε εντολή για την παραλαβή του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας τις 66 ώρες της δημοπρασίας για τις άδειες.

    Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη, έκανε δεκτό το αίτημα του Alpha, ο οποίος ζήτησε το συγκεκριμένο υλικό προκειμένου να στηρίξει και να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του «περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς» της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

    Πάνος Λαζαράτος.
    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών

    Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, μέσω του εκπροσώπου του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, προσέφυγε στις αρμόδιες αρχές ζητώντας την ακύρωση και αποβολή της εταιρείας Σαββίδη «και εξ’ αυτού του λόγου την ακύρωση της δημοπρασίας». Συγκεκριμένα ο κ.Λαζαράτος είχε ζητήσει «να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ, λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

    Στον απόηχο της θετικής αυτής εξέλιξης για τον Alpha, ιδιαίτερα έντονη είναι η κινητικότητα των τελευταίων ωρών για το νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπου ο Δ. Κοντομηνάς, Β. Μαρινάκης, Β. Καλογρίτσας και Ν. Χατζηνικολάου μονοπωλούν τις εξελίξεις. Hμερομηνία- κλειδί, η 16η Σεπτεμβρίου, οπότε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί αναφορικά με τις προσφυγές των καναλαρχών.

    Το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες ωστόσο, έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς με σημερινή του δήλωση ανέφερε ότι η EE δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών στα κράτη-μέλη της.

    Τόνισε δε ότι η επιστολή που εστάλη στις Ελληνικές Αρχές από τον αρμόδιο επίτροπο για την ψηφιακή αγορά, Γκίντερ Έτινγκερ,δεν αφορούσε στις τηλεοπτικές άδειες αλλά στη ρυθμιστική αρχή καθώς σε επίπεδο ΕΕ για τη χορήγηση αδειών δεν υπάρχει κοινή νομοθεσία. Επομένως, όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν την ευχαίρια να επιλέξουν μόνα τους το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και σύμφωνα με τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες της ΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/megalo-deal-pou-theli-kivernisi-kontominas-kalogritsas/72012



    ΣΧΟΛΙΑ