• Business

    Ν. Ξυλάς: Σε ποια τιμή πούλησε δύο πλοία του στην ινδική Great Eastern Shipping

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Η μεγαλύτερη ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρίας της Ινδίας, Great Eastern Shipping, συνεχίζει την πολιτική επέκτασης του στόλου της προχωρώντας στην εξαγορά δύο ακόμη μοντέρνων πλοίων τύπου aframax, από την ελληνική εταιρίας Phoenix Navigation, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ν. Ξυλά.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι αγόρασε δύο πλοία χωρητικότητας 105.000 dwt και κατασκευής 2011 και 2012. Σύμφωνα με το tradewinds, τα συγκεκριμένα πλοία ανήκουν στην ελληνική ναυτιλιακή Phoenix Navigation. Πρόκειται για το Phoenix Beacon (κατασκευής 2011) και το Phoenix Concord (κατασκευής 2012).

    Brokers της αγοράς αναφέρουν ότι η τιμή κυμάνθηκε στα 28 εκατ. δολ. για κάθε πλοίο, ποσό που θεωρείται αρκετά χαμηλό. Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν έχουν ανακοινώσει την τιμή πώλησης.

    Η παράδοση των δύο νέων αποκτημάτων της Great Eastern Shipping, έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

    Η ινδική ναυτιλιακή έχει ήδη στην κατοχή της τέσσερα πλοία τύπου aframax και έχει αποκτήσει τις τελευταίες εβδομάδες και φορτηγά πλοία. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα εμφανίστηκε ως αγοραστής ενός supramax φορτηγού πλοίου επτά ετών, το οποίο πουλήθηκε από τη ναυτιλιακή LT Ugland.

    Πρόκειται για την πέμπτη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η Great Eastern εντός του 2016, και για το δεύτερο φορτηγό πλοίο που προσθέτει στο στόλο της μετά την απόκτηση του χωρητικότητας 179.300 dtw Cape Althena (κατασκευή 2011) τον Ιούνιο, σύμφωνα με το VesselsValue.

    Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε και μία έκτη εξαγορά, ενός πλοίου capesize, που είχε ναυλώσει η Hanjin.

    Η ινδική Great Eastern Shipping έχει στην κατοχή της στόλο 37 πλοίων, ο οποίος περιλαμβάνει 24 δεξαμενόπλοια (7 μεταφοράς αργού, 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων, 2 μεταφοράς LPG) και 13 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (1 Capesize, 7 Kamsarmax, 5 Supramax) με μέσο όρο ηλικίας των 8,93 χρόνια και χωρητικότητα 2,88 εκατ. dwt.

    Επιπλέον, η εταιρεία έχει υπό κατασκευή ένα νέο πλοίο τύπου Kamsarmax και μία ακόμη παραγγελία πλοίου supramax κατασκευής 2009. Μετά την παράδοση των 4 νέων εξαγορών ο στόλος της εταιρίας θα αυξηθεί στα 41 πλοία.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρομοκρατεί τις αγορές ο Τραμπ: Βυθίζεται το δολάριο, στα ύψη ο χρυσός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λένε οι αναλυτές για τον Τραμπ και τη ναυτιλία: Μήπως… γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάρης Βαφειάς: Δεν έχω καμία ανησυχία για την εκλογή του Τράμπ

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ