• Business

    Ν. Τσάκος: Deal με ευρωπαϊκή πετρελαϊκή για μακροχρόνια ναύλωση τάνκερ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής


    Τη συμφωνία της με μεγάλη ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία για τη μακροχρόνια ναύλωση ενός τάνκερ suezmax της ανακοίνωσε την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Τσάκου, χωρίς να αποκαλύψει ποια είναι η ναυλώτρια εταιρεία ή ποιο είναι το εν λόγω πλοίο.

    Όπως ανακοίνωσε η TEN, ένα τάνκερ suezmax της εταιρείας που σήμερα απασχολείται στην αγορά spot ναυλώθηκε για χρονική περίοδο έως και 36 μηνών από μεγάλη ευρωπαϊκή πετρελαϊκή. Τα ακαθάριστα έσοδα που αναμένεται να εισπράξει η TEN από τη συμφωνία αυτή για τη μέγιστη περίοδο ναύλωσης του πλοίου υπολογίζονται στα 23 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

    Παράλληλα, η ΤΕΝ γνωστοποίησε ότι ένα τάνκερ της, σε συνεργασία με την αμερικανική ακτοφυλακή, βοήθησε στη διάσωση ενός χειριστή ιστιοφόρου που διέτρεχε κίνδυνο στον βόρειο Ατλαντικό.

    «Ενώ τοποθετούμε στρατηγικά τον στόλο μας για κερδοφόρες δραστηριότητες, η ασφάλεια στη θάλασσα παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της TEN. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου μας Stavanger TS για τις ενέργειές τους για τη διάσωση ενός Καναδού ιστιοπλόου στον βόρειο Ατλαντικό, σε πλήρη συνεργασία με την αμερικανική ακτοφυλακή», δήλωσε ο COO της εταιρείας, Γιώργος Σαρόγλου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ