• Business

    MYTILINEOS: Γιόρτασε στο Λονδίνο τα 10 χρόνια επιχειρηματικής δράσης στο Ηνωμένο Βασίλειο – Συμβόλαια £2.5 δισ.

    • NewsRoom
    Στιγμιότυπο από τη λαμπρή εκδήλωση στο Λονδίνο

    Στιγμιότυπο από τη λαμπρή εκδήλωση στο Λονδίνο


    Η MYTILINEOS Energy & Metals γιόρτασε τα 10 χρόνια επιχειρηματικής δράσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, διοργανώνοντας μια γιορτή, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά και πολλών συνεργατών που εμπιστεύονται η εταιρεία για τα έργα και τις δραστηριότητές της.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση στη βρετανική πρωτεύουσα, η διεθνής στρατηγική της MYTILINEOS αναπτύσσεται με σταθερά βήματα, κατακτώντας ολοένα και περισσότερες κορυφές σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο το πλανήτη.

    Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, η MYTILINEOS κατόρθωσε να αναγνωρίζεται ως κορυφαία ενεργειακή εταιρεία με πιστούς επιχειρηματικούς εταίρους. Όχι μόνο ως top contractor, αλλά πλέον και ως integrated developer, συνεργάζεται με εταιρείες όπως η LightSource BP, η GE Vernova, η Gresham House, η Vodafone, η Centrica και η Quinbrook, αλλά και με εθνικούς φορείς όπως η National Grid και η Scottish Power.

    Σύμβαση 1 δισ. λίρες

    Αφορμή για την εκδήλωση, ήταν η υπογραφή της σύμβασης ύψους 1 δισ. λιρών για την πρώτη υποθαλάσσια διασύνδεση στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου, σε κοινοπραξία με τη GE Vernova, αναδεικνύοντας την στρατηγική εστίαση της MYTILINEOS στην ανάπτυξη δικτύων, μίας κρίσιμης πτυχής για την επιτυχή ενεργειακή μετάβαση. Η διασύνδεση αυτή, γνωστή πλέον ως Eastern Green Link 1 (EGL1), αποτελεί βασικό μέρος της νέας υποδομής δικτύου για την υποστήριξη των προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου για απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα.

    Με 82 έργα ήδη στο ενεργητικό της, συνολικής αξίας συμβολαίων £2.5 δισ. μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, η MYTILINEOS, ολοκληρώνει την πρώτη της δεκαετία στη χώρα, εγκαινιάζοντας τις νέες της εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης, εφαλτήριο για τα επόμενα χρόνια και τα νέα έργα που θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της.

    Στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η MYTILINEOS διαθέτει ένα portfolio φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 1.25 GW, με το έργο Cleve Hill να ξεχωρίζει, ως το μεγαλύτερο αδειοδοτημένο φωτοβολταϊκό πάρκο στη χώρα, 373 MW. Επιπλέον 650 MW owned assets είναι σήμερα σε διάφορα στάδιο ανάπτυξης και υλοποίησης. Στην αποθήκευση ενέργειας, η εταιρεία αναγνωρίζεται ως κορυφαία στη χώρα με ένα σημαντικό αριθμό έργων 1.1 GWh, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της βρετανικής αγοράς.

    Επενδύοντας στη μεγάλη της διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία, η MYTILINEOS αναλαμβάνει σύνθετα και απαιτητικά ενεργειακά έργα, συνδράμοντας στις προσπάθειες της Μ. Βρετανίας για επιτυχή ενεργειακή μετάβαση. Πέρα από τα μεγάλα έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης, η εταιρεία αυτή τη στιγμή κατασκευάζει 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανοικτού κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο (3 OCGTs  για τη Drax και 1 OCGT για τη Vitol, ισχύος 299 MW το κάθε ένα). Ακόμα, η MYTILINEOS είναι υπεύθυνη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός Σύγχρονου Πυκνωτή, για την RWE Generation UK μίας από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, μέρος του Προγράμματος Stability Pathfinder του Εθνικού Δικτύου για την Αγγλία και την Ουαλία.

    Παράλληλα, η MYTILINEOS κατασκευάζει στο Protos μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από απορρίμματα, ισχυρή απόδειξη και αναγνώριση της ικανότητας της εταιρείας να αναλαμβάνει έργα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, ακόμα και στις πλέον προηγμένες και ανταγωνιστικές αγορές, όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ολοκληρώνοντας αυτό το ορόσημο της πρώτης δεκαετίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η MYTILINEOS συνεχίζει να θέτει υψηλούς στόχους με γνώμονα την αδιάλειπτη ανάπτυξη και εξέλιξη των επιχειρηματικών της σχεδίων, για την παραγωγή αξίας για όλα τα κοινά της, αλλά και την κοινωνία.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank Equities: Αυτές είναι οι 5 μετοχές που προτείνονται ως κορυφαίες επιλογές του 2024

    Optima Bank για Mytilineos: Κορυφαία επιλογή για φέτος – Νέα τιμή στόχος τα 47 ευρώ

    Οι 7 λαμπρές επιδόσεις της Mytilineos που έχει αυξήσει τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 662 φορές 



    ΣΧΟΛΙΑ