• Business

    Μουρτζούχος (Raxevsky), Γλου, Γαβαλάς: Οι άλλοτε ισχυροί της ελληνικής μόδας βλέπουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μουρτζούχος (Raxevsky), Γλου, Γαβαλάς: Οι άλλοτε ισχυροί της ελληνικής μόδας βλέπουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί

    Γιώργος Μουρτζούχος, Γιώργος Γλου, Λάκης Γαβαλάς


    Οι άλλοτε ισχυροί της ελληνικής μόδας –ο Mr Raxevsky Γιώργος Μουρτζούχος, ο Γιώργος Γλου, ο Λάκης Γαβαλάς– ο μέχρι πρότινος προβεβλημένος ηθοποιός που βαρύνεται πλέον με τις επονείδιστες κατηγορίες βιασμού Πέτρος Φιλιππιδης, θα δουν τα ακίνητα τους να βγαίνουν στο σφυρί.

    Το ίδιο ισχύει και για τη μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα της Ελλάδας την Ιριδα που ανήκε στους ισχυρούς των media Φώτη Μπόμπολα και Σταύρο Ψυχάρη, οι οποίοι ουδόλως νοιάζονται για την τύχη της.

    Πλειστηριασμών το ανάγνωσμα λοιπόν με γνωστά ονόματα «κόκκινων» δανειοληπτών και εμβληματικά κτίρια στο σφυρί.

    Η αρχή γίνεται στις 13 Ιανουαρίου με τη βίλα της Εκάλης του Γιώργου Μουρτζούχου, του Mr Raxevsky, που μαζί με τη σύζυγό του Ελενα έγραψαν ιστορία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης με τη φίρμα Miss Raxevsky.

    Η βίλα του βγαίνει στο σφυρί από την Intrum με τιμή πρώτης προσφοράς τις 985 χιλιάδες ευρώ.

    Η πολυτελής κατοικία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 1.300 τ.μ και αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 267,45μ (αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, γκαράζ). Το ισόγειο εμβαδού 235 τμ, αποτελείται από χολ, σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, WC. Ο πρώτο όροφος επιφάνειας 161,27μ, αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, και δύο μπάνια. Και δώμα επιφάνειας 20,63μ. Όλοι οι όροφοι αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και ασανσέρ.

    Το ακίνητο βαρύνεται με σειρά βαρών όπως προσημειώσεις 1,44 εκατ ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, 1,95 εκατ. ευρώ υπέρ της Probank, υποθήκη 1,03 εκατ ευρώ υπέρ της ΦΑΕ Αθηνών, κατάσχεση για 2,35 εκατ ευρώ υπέρ του Β΄ ΚΕΑΟ Αθηνών, υποθήκη 6 εκατ ευρώ υπέρ της ΑΑΔΕ, υποθήκη 1,47 εκατ. ευρώ υπέρ του ΚΕΦΟΜΕΠ.

    Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ

    -Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί στα 16,834 εκατ ευρώ, από το αρχικό 35,18 εκατ ευρώ, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει και πάλι στις 11 Φεβρουαρίου για την μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα της Ελλάδας, την Ιριδα.

    Το εκτυπωτικό συγκρότημα έχει βγει επανειλημμένα σε πλειστηριασμό, χωρίς όμως να βρεθεί πλειοδότης, με αποτέλεσμα η τιμή πρώτης φοράς να μειώνεται.

    Η «Ιριδα» ανήκε κατά 50%-50% στον Πήγασο και τον ΔΟΛ και ακολούθησε την κατάρρευση των εκδοτικών συγκροτημάτων των Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Εθνική Τράπεζα ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών (Πειραιώς και Alpha Bank).

    Να σημειωθεί ότι το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ήταν 2 εκατ. ευρώ.

    Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Αιγαίου, στο 20ο χλμ. της Λεωφόρου Λαυρίου. Πρόκειται για Βιομηχανική Μονάδα εγκατάστασης με τους λοιπούς χώρους της, που έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου συνολικής επιφανείας 62,4 στρεμμάτων. Οι στεγασμένοι χώροι είναι εμβαδού 38 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν: τις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικών, βιβλίων κλπ., αποθήκες χάρτου, την τεχνική υποστήριξη, γραφεία της διοίκησης.

    Το 1991 τα δύο μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας, η ΠΗΓΑΣΟΣ και ο ΔΟΛ ίδρυσαν από κοινού την εταιρεία IRIS ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Α.Ε.Β.Ε. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εκτυπωτικούς οργανισμούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθως τύπωνε στις εγκαταστάσεις της σχεδόν 100 τίτλους εφημερίδων και περιοδικών.

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για τα σπίτια του γνωστού ηθοποιού και νυν κατηγορούμενου για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

    Ο πρώτος πλειστηριασμός για την εξοχική κατοικία του στο Σοφικό Κορινθίας έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου με επισπεύδουσα την Intrum Hellas και με τιμή πρώτης προσφοράς 176.400 ευρώ. Το εμβαδόν της κατοικίας είναι 181,12 τ.μ., ενώ υπάρχει πισίνα, η οποία όμως βρίσκεται στα μπετά.

    Στο μεταξύ στις 18 Μαρτίου θα ξεκινήσει η δίκη του και στις 27 Απριλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ακίνητο στο Ψυχικό που κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas με τιμή πρώτης προσφοράς τις 645 χιλιάδες ευρώ. Το ακίνητο ανήκει κατά 50% στον ίδιο και τη σύζυγο του Ελπίδα Νίνου.

    Το ακίνητο αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος στο Παλαιό Ψυχικό που αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια και έχει χτιστεί επί οικοπέδου 675 τ.μ. Η πλειστηριαζόμενη μεζονέτα είναι εμβαδού 220 τμ με βοηθητικούς χώρους 150τμ. Και βαρύνεται με υποθήκες 1,8 εκατ ευρώ.

    Λάκης Γαβαλάς

    – Στις 13 Μαϊου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9 εκατ ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό η «ναυαρχίδα» των επιχειρήσεων του Λάκη Γαβαλά, το εμβληματικό κτίριο της Παιανίας, που βρίσκεται δίπλα στην Αττική Οδό.

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Το συγκρότημα εκτείνεται σε έκταση 31 στρεμμάτων και τα τρία πολυτελούς κατασκευής κτίρια που βρίσκονται μέσα στο οικόπεδο είναι συνολικού εμβαδού 11 στρεμμάτων. Να σημειωθεί ότι ο Λάκης Γαβαλάς τον Ιούνιο του 2013 και ενώ ήταν στη φυλακή, είχε ζητήσει εγγράφως από τον υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής το κτίριο, με αντάλλαγμα τη διαγραφή των οφειλών του. Κάτι που όμως ποτέ δεν προχώρησε.

    Γιώργος Γλου και Μαρία Τριαντοπούλου

    Για τις 16 Φεβρουαρίου 2022 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για την τετραώροφη μονοκατοικία του ζεύγους στην Καστέλα. Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,3 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για κατοικία εμβαδού 620 τ.μ. σε οικόπεδο 329,143 τ.μ.. Η μονοκατοικία που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και ανήκει κατά 50% στον Γιώργο Γλου και κατά 50% στην σύζυγό του, κα Μαρία Τριαντοπούλου.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης: Το ακίνητο, τοποθετείται 2ο από τη θάλασσα, όμως λόγω εδαφικών κλίσεων, διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και βρίσκεται όπισθεν κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας, δημοτικές εγκαταστάσεις Τένις κ.α. Το εκτιμώμενο βρίσκεται σε απόσταση 50μ. από το παραλιακό μέτωπο (αιγιαλό) και γενικά τοποθετείται σε μία εκ των καλύτερων θέσεων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

    Η κατοικία βαρύνεται με υποθήκες ύψους άνω των 19 εκατ ευρώ, υπέρ τραπεζών, της Δ.Ο.Υ, του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα με:

    – προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank για 1,2 εκατ. ευρώ,

    -υποθήκη υπέρ της Probank για 17 εκατ ευρώ.

    -υποθήκη υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 577.898,49 ευρώ

    -αναγκαστική κατάσχεση κατά Γεωργίου Γλου, για ποσό ευρώ 665.893,87 ευρώ του ελληνικού δημοσίου

    -αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 78.428 ευρώ υπέρ του ΙΚΑ

    -αναγκαστική κατάσχεση κατά Μαρίας Τριαντοπούλου, για ποσό ευρώ 64.575 ευρώ υπέρ του ΕΦΚΑ

    – αναγκαστική κατάσχεση για ποσό ευρώ 84.035 ευρώ υπέρ Δ.Ο.Υ. Α΄ Πειραιά.

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» στην οποία περιήλθε οφειλή προς την PROBANK.

    Διαβάστε επίσης

    Πλειστηριασμοί: Ποδαρικό στη νέα χρονιά με ακίνητα του Λάκη Γαβαλά και του Πάνου Δάβαρη στο ηλεκτρονικό σφυρί



    ΣΧΟΛΙΑ