• Business

    Παπαργυρόπουλος, Ψυχάρης, Δαυίδ, Ελευθερουδάκη: Οι «επώνυμοι» που έχασαν πρόσφατα την περιουσία τους

    Παναγιώτης Ψυχάρης, Όλγα Λαϊνοπούλου, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Αργύρης Παπαργυρόπουλος,Ανδρέας Βγενόπουλος

    Παναγιώτης Ψυχάρης, Όλγα Λαϊνοπούλου, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, Ανδρέας Βγενόπουλος


    Τουλάχιστον τέσσερις επώνυμοι Έλληνες έχασαν τα σπίτια τους τις τελευταίες εβδομάδες μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών με επισπεύδουσες τράπεζες ή servicers. Το επόμενο διάστημα αναμένονται κι άλλα ηχηρά ονόματα του επιχειρείν, να αναγκαστούν να φύγουν από τις κατοικίες που διαμένουν, καθώς πλέον οι ιδιοκτήτες είναι άλλοι.

    Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο Παναγιώτης Ψυχάρης, ο Άλκης Δαυίδ, ο Γιάννης Καρούζος με τη σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, αλλά και η Μαρίνα Ελευθερουδάκη που πλέον βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής, έχασαν την περιουσία τους αφού το «σφυράκι» των πλειστηριασμών κατακύρωσε τα ακίνητα στους πλειοδότες.

    «Δεν ξέρω πού θα πάω και πού θα μετακομίσω», είπε ο άλλοτε βασιλιάς της νύχτας, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο οποίος είναι σίγουρα σε δύσκολη θέση.

    Κάποιοι άλλοι έχουν προνοήσει για το πού θα μείνουν, ενώ στην περίπτωση της Ελευθερουδάκη τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα αφού θα πρέπει να βρει χρήματα για να αποφυλακιστεί και στη συνέχεια, μαζί με την αδερφή της Σοφία, θα δουν παραμονές Χριστουγέννων να εκπλειστηριάζονται οι μεζονέτες που διαθέτουν στο Παλαιό Ψυχικό.

    Ο γιος του δημοσιογράφου και εκδότη του Βήματος, του μακαρίτη Σταύρου Ψυχάρη, ο Παναγιώτης, δεν γλίτωσε τελικά την περιουσία του στο Ψυχικό, μια όμορφη και πανάκριβη μονοκατοικία.

    Ο, δε, Γιάννης Καρούζος δεν έχασε ακριβώς σπίτι, αλλά ένα εξαιρετικό οικόπεδο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    Διαφορετική η περίπτωση του Άλκη Δαυίδ και του μοναδικού εξοχικού στις Σπέτσες, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής ενδοοικογενειακής κόντρας αφού αγοραστής ήταν ο εξάδελφός του, Χρήστος Λεβέντης.

    Το επόμενο χρονικό διάστημα κινδυνεύουν να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους κι άλλοι επώνυμοι, αφού οι πλειστηριασμοί έχουν οριστεί κι αν δεν υπάρξει αναστολή ή ακυρωθούν τότε θα βρεθούν νέοι ιδιοκτήτες.

    Για παράδειγμα εκπλειστηριάζεται η κατοικία – μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα, η βίλα των Γιώργου Γλου και Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλλα, η κατοικία με πύργο στην Εκάλη της οικογένειας Βγενόπουλου, ένα μεγάλο κτίριο της οικογένειας Λαϊνόπουλου.

    Ας δούμε αναλυτικά τι έχει συμβεί:

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος

    Από τους πιο πρόσφατους πλειστηριασμούς, αυτός για το πανέμορφο σπίτι του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στη Γλυφάδα.

    Το επόμενο διάστημα ο πασίγνωστος επιχειρηματίας της νύχτας, που βούλιαξε στα χρέη, θα πρέπει να αναζητήσει αλλού στέγη.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι πλειστηριασμός είχε τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ αλλά ο ιδιοκτήτης προσέφερε και απέκτησε το σπίτι με 7,5 εκατ. ευρώ. Τα διπλάσια και παραπάνω δηλαδή για μια μεζονέτα η οποία για τον ίδιο τον Παπαργυρόπουλο κόστιζε πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

    «Εξευτελιστική τιμή για ένα υπέροχο σπίτι, αληθινό στολίδι, στο ωραιότερο σημείο της γης, στο ομορφότερο σημείο της Γλυφάδας. Στην οδό Τύχης 13. Σε μια έκταση ενός στρέμματος και εμβαδόν οικήματος 500m2, με υπόγειο, ισόγειο και δύο επιπλέον ορόφους, με μια πισίνα και έναν υπέροχο κήπο.

    H, δε, αξία του ξεπερνά κατά πολύ τα 10.500.000 ευρώ. Δεν με πειράζει όμως τίποτα. Δεν με ενοχλεί καν που μου άρπαξαν το σπίτι μέσα από τα χέρια μου, όπως του φτωχού το αρνί», είπε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

    Παναγιώτης Ψυχάρης

    Δεν κατάφερε τελικά να διασώσει το σπίτι του στο Ψυχικό ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, που βαρύνεται βεβαίως και ο ίδιος με πολλά χρέη.

    Το σπίτι πουλήθηκε αντί 1.952.437 ευρώ όταν η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν 1.560.000, δηλαδή δόθηκαν περίπου 400 χιλιάδες ευρώ περισσότερα. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε βγει ξανά στο σφυρί για 2,4 εκατ. ευρώ αλλά δεν είχε υπάρξει αγοραστής.

    Είναι μια ενιαία κατοικία εμβαδού 543 τ.μ., η οποία αποτελείται από playroom 99,14 τ.μ., ενιαίο υπόγειο εμβαδού 157,28 τ.μ., ενιαίο ισόγειο εμβαδού 141,28 τ.μ. και ενιαίο πρώτο όροφο εμβαδού 139,95 τ.μ. και έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος οικοπέδου 307,47 τ.μ., που αποτελεί τον περιβάλλοντα χώρο της, ενώ εξυπηρετείται λειτουργικά από 4 θέσεις στάθμευσης του υπογείου.

    Γιάννης Καρούζος

    Το Carouzos Gate συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο και τη σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Πρόσφατα έχασαν σε πλειστηριασμό οικόπεδο στην Κρήτη με την προσφορά να φτάνει τα 2.286.000, μόλις 6 χιλιάδες περισσότερα από την αρχική τιμή.

    Είναι ένα οικόπεδο 6,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Ηρακλείου.

    Μαρίνα Ελευθερουδάκη

    Η κατάληξη για την Μαρίνα Ελευθερουδάκη, της γνωστής οικογένειας των εκδοτών με ιστορία δεκαετιών, δεν ήταν καλή, αφού οδηγήθηκε στη φυλακή για ακάλυπτες επιταγές. Αν μπορέσει να αποφυλακιστεί για τα χρέη που έχει θα πρέπει να φύγει από το σπίτι της στο Παλαιό Ψυχικό, όπως και η αδερφή της, καθώς σε λίγες εβδομάδες θα βγει σε πλειστηριασμό.

    Πρόκειται για δύο κατοικίες, για τις οποίες το ηλεκτρονικό σφυρί είχε «ηχήσει» το 2022, εκείνη τη φορά με επισπεύδουσα την Alpha Bank, συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην Μαρίνα Ελευθερουδάκη και έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ. και τιμή πρώτης προσφοράς 444.500 ευρώ.

    Επίσης, ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην Σοφία Ελευθερουδάκη και έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 457.900 ευρώ. Και τα δύο αποτελούνται από χωλ, living room, τραπεζαρία, τρεις κοιτώνες, κουζίνα και δύο μπάνια.

    Αλκης Δαυίδ

    Τάραξε τα νερά η υπόθεση ενός εξοχικού σπιτιού του εκκεντρικού επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ. Ο λόγος είναι ότι στον πλειστηριασμό που έγινε το σπίτι το «χτύπησε» ο εξάδελφός του, Χρήστος Λεβέντης, ανοίγοντας πόλεμο.

    Το εξαιρετικό αυτό ακίνητο στις Σπέτσες δόθηκε σε εξωφρενική τιμή αφού αυτή εκτοξεύτηκε στα 13,1 εκατ. ευρώ όταν η τιμή εκκίνησης ήταν 7,4 εκατ.

    Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στην Παναγιά Αρμάτα, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα κι αφορά συνολικά έκταση περίπου 4 στρεμμάτων.

    Συγκεκριμένα, στο σφυρί βγήκε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 1847,64 τ.μ., ακόμη ένα οικόπεδο 1412,90 τετραγωνικών μέτρων και ένα γήπεδο 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο.

    Η έκταση περιλαμβάνει επίσης τέσσερα οικήματα, που κατά καιρούς φιλοξένησαν φίλους και συνεργάτες του Άλκη Δαυίδ και της οικογένειάς του, ενώ και ο ίδιος συνήθιζε να περνάει αρκετό χρόνο στη βίλα όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.

    Όπως είχε γράψει το mononews, πάντως, η πλευρά Δαϋίδ θα προσφύγει στα δικαστήρια για να μην περιέλθει η περιουσία στον συγγενή του.

    Και άλλοι επώνυμοι πλειστηριασμοί

    Να θυμίσουμε, όπως έχει γράψει το mononews, ότι ακολουθούν κι άλλα επώνυμα σφυριά.

    Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες της Έδραση – Ψαλλίδας  βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στο 1,05 εκατ. ευρώ.

    Το Νοέμβριο θα εκπλειστηριαστεί ακίνητο που έχει μείνει πολλές φορές στα αζήτητα, η η βίλα των Γιώργου Γλου και Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλλα. Ο νέος πλειστηριασμός, εκ νέου με τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Probank, έχει προγραμματιστεί για την πρώτη ημέρα του μήνα. Πρόκειται για μια τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης, η οποία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 329,143 τ.μ., είναι καλής αισθητικής, ενώ διαθέτει θέα προς τη θάλασσα.

    Στις 8 Νοεμβρίου εκπλειστηριάζεται η κατοικία – μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου, έπειτα από την απώλεια άλλων ακινήτων.

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 6,8 εκατομμύρια.

    Το εμβληματικό ακίνητο του επιχειρηματία και πολιτικού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πινακοθήκη, γλυπτοθήκη, χώρος έκθεσης «Κιβωτού» και τη βίλα Νούφαρο, ενώ υπάρχουν επιπλέον βοηθητικά κτίσματα όπως το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας και μεταλλικό θερμοκήπιο άνευ αδείας, όπως και η πισίνα.

    Ο πλειστηριασμός της κατοικίας με τον πύργο του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου

    Τελικά επισπεύθηκε και θα προγραμματιστεί στις 22 Νοεμβρίου αντί 4,2 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μονοκατοικία συνολικής επιφάνειας 1.604,72 τ.μ. με πισίνα 102,80 τ.μ. επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη.

    Πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται 300 μέτρα βορειοδυτικά από τη Λεωφόρο Θησέως και την πλατεία Βασιλέως Παύλου, 1.000 μέτρα νοτιοανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Λαμίας, 600 μέτρα βορειοδυτικά από τις εγκαταστάσεις του EKALI CLUB και 5.500 μέτρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Κηφισιάς.

    Ένα από τα πολλά ακίνητα που έχει χάσει η οικογένεια Λαϊνοπούλου είναι το κτιριακό συγκρότημα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, που βγαίνει στο σφυρί στις 29 Νοεμβρίου.

    Επισπεύδουσα είναι η Cepal και οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον 3,9 εκατ. ευρώ. Στο σφυρί θα βγει το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου συνολικής έκτασης κατά τον τίτλο κτήσεως 7.236 τ.μ.

    Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών απειλεί την οικογένεια Αγούδημου, του «καπετάν Μάκη».

    Ο πρώτος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί να γίνει 29 Δεκεμβρίου 2023 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 148.000 ευρώ.

    Το οικόπεδο καταλαμβάνει αρχική επιφάνεια 610,35 τ.μ. Από το οικόπεδο τμήμα επιφάνειας 29,70 τ.μ. ρυμοτομείται, με αποτέλεσμα η τελική επιφάνεια του οικοπέδου να ανέρχεται σε 580,65 τ.μ. Εντός του οικοπέδου βρίσκεται παλαιά ισόγεια οικία επιφάνειας 59,15 τ.μ.

    Ο δεύτερος πλειστηριασμός, θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου 2024 και αφορά οικόπεδο που έχει χτιστεί ημιτελής οικία, με τιμή εκκίνησης στις 460.100 ευρώ. Το οικόπεδο καταλαμβάνει επιφάνεια 5.463,60 τ.μ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ψυχάρης: Πουλήθηκε σε πλειστηριασμό το σπίτι στο Ψυχικό – Δείτε με πόσα χρήματα

    «Τσουνάμι» 250.000 πλειστηριασμών ακινήτων τα επόμενα επτά χρόνια

    Άλλαξε χέρια με 2,28 εκατ. οικόπεδο του Γιάννη Καρούζου στην Κρήτη



    ΣΧΟΛΙΑ