• Business

    Motor Oil: Επιπλέον EBITDA 90-100 ευρώ από το 2021 επενδύοντας 310 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Επιπλέον 90-100 εκατ. ευρώ EBITDA από το 2021 θα προσδώσει στη Motor Oil  η νέα επένδυση, ύψους 310 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

    Με τη νέα επένδυση, που θα ξεκινήσει στα διυλιστήρια της Κορίνθου εντός του 2019, θα επιτευχθεί η μετάβαση από προϊόντα χαμηλότερου περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα με υψηλότερο περιθώριο με αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών κερδών του ομίλου.  Η νέα παραγωγή θα προκύψει από την αναβάθμιση μονάδων που σήμερα παράγουν προϊόντα με χαμηλότερο περιθώριο (κυρίως νάφθα) και μετά την αναβάθμιση οι μονάδες αυτές θα παράγουν σε ποσοστό 90% βενζίνη υψηλών οκτανίων και κηροζίνη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αεροπορικών καυσίμων.

    Όπως είπε, εξάλλου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης, το διυλιστήριο θα είναι σε θέση να βελτιώσει την παραγωγή των προϊόντων βενζίνης με υψηλότερα οκτάνια.

    Ο κ. Τζαννετάκης απέφυγε να μιλήσει για τη χρηματοδότηση, ωστόσο σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαιακών δαπανών θα αφορά τα έτη   2020 και το 2021.

    Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έχει ήδη δώσει την έγκρισή του και ο εργολάβος που έχει επιλεγεί είναι η Technip, η οποία και  εξετάζει τις τελικές λεπτομέρειες.



    ΣΧΟΛΙΑ