• Bons Vivants

    Κριστιάνο Ρονάλντο: Επενδύει στην αγορά πολυτελών ρολογιών – Aπέκτησε μερίδιο στην πλατφόρμα Chrono24

    • Bloomberg
    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δύο ρολόγια και ο συν-CEO του Chrono24 Tim Stracke. Πηγή: Chrono 24

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δύο ρολόγια και ο συν-CEO του Chrono24 Tim Stracke. Πηγή: Chrono 24


    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγοράζει μερίδιο στην διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών ρολογιών Chrono24, κάνοντας άνοιγμα στην αγορά πολυτελών ρολογιών.

    Ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής εντάσσεται στην ομάδα των υφιστάμενων μετόχων της Chrono24, στην οποία περιλαμβάνονται private equities και η οικογενειακή επενδυτική εταιρεία του προέδρου του ομίλου LVMH, Bernard Arnault.

    Η εταιρεία που έχει την έδρα της στην Καρλσρούη της Γερμανίας, δεν αποκάλυψε το μέγεθος της συμμετοχής του Πορτογάλου υπηκόου σε αυτήν. Το 2021 διεξήγαγε έναν γύρο χρηματοδότησης, με βάση τον οποίο η αποτίμηση της ξεπερνούσε το 1 δισ. δολάρια.

    «Ήταν σημαντικό για εμάς ότι είναι ένα αξιόλογο ποσό», δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος Tim Stracke σε συνέντευξή του.

    Η αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών αναμένεται να επεκταθεί κατά 75% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, φτάνοντας τα 35 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (39,6 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Deloitte.

    Τα έσοδα από μεταχειρισμένα ρολόγια θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις πωλήσεις νέων ρολογιών έως το 2033, σύμφωνα με την LuxeConsult, μια ελβετική συμβουλευτική εταιρεία.

    Μεγάλη προσωπική συλλογή

    Γνωστός για την μεγάλη προσωπική του συλλογή πολυτελών ρολογιών αξίας εκατομμυρίων, ο Ρονάλντο εθεάθη να φοράει επώνυμες μάρκες από Rolex έως πιο εντυπωσιακά ρολόγια από τους Jacob & Co., Girard-Perregaux και Franck Muller.

    Ο Stracke του Chrono24 είπε ότι η συμφωνία με τον θρύλο του ποδοσφαίρου δεν είναι συμφωνία μάρκετινγκ.

    «Μας έδωσε χρήματα, δεν του δώσαμε εμείς», είπε.

    Το Chrono24 είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά αποκλειστικά για ρολόγια πολυτελείας με έως και μισό εκατομμύριο προϊόντα που τοποθετούνται από αντιπροσώπους και ιδιώτες πωλητές στην πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή.

    Η εταιρεία, για την οποία ο Stracke είπε ότι έχει διψήφια λειτουργικά περιθώρια, κερδίζει αμοιβές για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται.

    Μετά από μια άνευ προηγουμένου άνοδο το 2021 και το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι τιμές για τα πιο περιζήτητα πολυτελή ρολόγια από τις Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet έχουν μειωθεί απότομα και βρίσκονται κοντά στα χαμηλά δύο ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Subdial, άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η Chrono24 μείωσε περίπου το 13% του εργατικού της δυναμικού τον Ιανουάριο και αναδιάρθωσε ορισμένες από τις δραστηριότητές της εν μέσω της ύφεσης.

    Ο Stracke είπε ότι οι τιμές για πολλά μοντέλα Rolex σταθεροποιούνται, ενώ τα πιο δημοφιλή ρολόγια Patek και Audemars Piguet, συμπεριλαμβανομένων των Nautilus και Royal Oak, εξακολουθούν να υποχωρούν, αν και με πολύ πιο αργό ρυθμό από πέρυσι.

    Η άνοδος της προσφοράς που οδήγησε τις τιμές χαμηλότερα το 2022 αρχίζει να μειώνεται, επισήμανε.

    Ο αριθμός των Patek Nautilus που προσφέρονται προς πώληση στην πλατφόρμα έχει μειωθεί κατά 20% από τον Ιανουάριο, καθώς η ζήτηση για το ρολόι που είχε σχεδιάσει ο Ελβετός ωρολογοποιός Gerald Genta, παρέμεινε σταθερή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Παικταράδες! Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι σκόρερ του 21ου αιώνα!

    Δέκα ρολόγια κοσμήματα στα οποία αξίζει να επενδύσετε το 2023

    Rolex-Patek Philippe: Πέφτουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα – Πόσο κοστίζουν τα δημοφιλή Daytona και Nautilus



    ΣΧΟΛΙΑ