• Business

    Moreld Ocean Wind-Λυκομήτρος Χάλυβα: MOU για την κατασκευή υπεράκτιων πάρκων στην Ευρώπη

    Θανάσης Σταμπόρης Project Manager. Lykomitros Steel, Χρήστος Λυκομήτρος CEO, Lykomitros Steel, Χριστίνα Στάμου Sales Representative Lykomitros Steel, Wolfgang Wandl, CEO Moreld Ocean Wind, Asbjørn Wathne, VP Business Development Moreld Ocean Wind,


    Η Moreld Ocean Wind AS και η μεταλλουργική βιομηχανία “Λυκομήτρος Χάλυβα Α.Ε υπέγραψαν MOU στην Αθήνα, με στόχο να συνεργαστούν για την από κοινού κατασκευή πλωτών υπεράκτιων αιολικών στην Ευρώπη.

    Ο Wolfgang Wandl, Διευθύνων Σύμβουλος της Moreld Ocean Wind AS και ο Χρήστος Λυκομήτρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Lykomitros Steel SA, υπέγραψαν επίσημα το Μνημόνιο Συνεργασίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης που διοργάνωσε η Norwegian Offshore Wind (NOW). Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 Απριλίου 2024.

    Η Moreld Ocean Wind AS είναι ένας κορυφαίος ανεξάρτητος πάροχος τεχνολογίας που ειδικεύεται στις λύσεις Floating Offshore Wind. Η Lykomitros Steel SA είναι ελληνική εταιρεία μεταποίησης προϊόντων χάλυβα που ειδικεύεται στην κατασκευή τμημάτων ανεμογεννητριών, και φιλοδοξεί να επεκταθεί διεθνώς στην κατασκευή  υπεράκτιων αιολικών έργων.

    Η Moreld Ocean Wind αφού εξέτασε τις σύγχρονες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις κατασκευής με την τελευταία τεχνολογία ρομποτικής συγκόλλησης, κατέληξε ότι η Λυκομήτρος είχε τις πιο υποσχόμενες λύσεις. Οι δυο εταιρείες συμφώνησαν να εκτελέσουν μαζί τα πρώτα  ευρωπαϊκά έργα Offshore Floating Wind. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το ιστορικό έγκαιρης παράδοσης  μας έπεισαν, δήλωσεο κ.  Wolfgang Wandl, Διευθύνων Σύμβουλος της Moreld Ocean Wind.

    Μέσω της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, ELETAEN, και με την οικονομική υποστήριξη των EEA Grants, η Norwegian Offshore Wind έχει προσεγγίσει ελληνικές εταιρείες, ανοίγοντας το δρόμο  στρατηγικές συμμαχίες όπως αυτή.

    Η υπογραφή του MOU είναι  αποτέλεσμα της στρατηγικής προσέγγισης της Norwegian Offshore Wind προς την ελληνική αγορά και της συνεργασίας με την ELETAEN. “Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι οι προσπάθειές μας δημιουργούν αξία”, λέει ο Arvid Nesse, Διευθύνων Σύμβουλος Norwegian Offshore Wind, και προσθέτει: “Η συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών θα συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού σε αυτές τις δύο αγορές και θα υποστηρίξει τη σημασία μιας πανευρωπαϊκής προσέγγισης για τη δημιουργία ανταγωνιστικών αλυσίδων εφοδιασμού.

    Ο Χρήστος Λυκομήτρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Lykomitros Steel, για τη συνεργασία με την Moreld Ocean Wind για την κατασκευή των πρώτων τους έργων, δήλωσε: “Ελπίζουμε ότι μαζί θα γίνουμε σημαντικός παίκτης στην αγορά  υπεράκτιων πλωτών αιολικών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Moreld Ocean Wind διαθέτει μια μοναδική και κορυφαία τεχνολογία παγκόσμιας αγοράς, που θα επικρατήσει στο μέλλον”.



    ΣΧΟΛΙΑ