Χωρίς πετρελαιοκίνητα (diesel) αυτοκίνητα μέχρι το 2025 οραματίζεται ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, την Αθήνα. Η Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων C40, που διεξήχθη στο Μεξικό κατέληξε στην απόφαση ότι 4 μεγάλες πόλεις θα απαγορεύσουν τα ντίζελ αυτοκίνητα. Βασική αιτία είναι ο βλαβερός αντίκτυπος των ντίζελ στο περιβάλλον. Ο κ. Καμίνης, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εκδήλωσε την πρόθεση να παύσει η κυκλοφορία αυτοκινήτων ντίζελ στην πόλη έως το 2025. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι στα σχέδιά του είναι να αλλάξει εντελώς το πρόσωπο της πόλης, διώχνοντας κάθε τροχοφόρο όχημα από το κέντρο.
Οι υπόλοιπες πόλεις είναι το Παρίσι, η Μαδρίτη και το Μεξικό. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι δήμαρχοι και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εστιάζουν στην εξέλιξη των κινητήρων βενζίνης και όχι στη δαπανηρή βελτίωση του ντίζελ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Sell off στις ιταλικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit Live: Συζήτηση για το Άρθρο 50 (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Minoan Lines: Αύξηση 6,8 εκατ. ευρώ στα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο σε σχέση με το 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογενειακή τραγωδία στις Σέρρες: Νεκροί μητέρα και γιος σε τροχαίο (video)
- CSG: Ισχυρές επιδόσεις στο εξάμηνο με άλμα εσόδων 27% στον τομέα Defence Systems
- Φωτιά Αττικοβοιωτίας: Αναστολή λειτουργίας του αιολικού πάρκου στη Βοιωτία για τη μεγάλη πυρκαγιά
- Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.