• Business

    Μόνο από ένα πλοίο ο Νίκος Τσάκος θα βγάλει 100 εκ. δολάρια

    Νίκος Τσάκος

    Νίκος Τσάκος


    Θεαματικά έσοδα αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της ναυτιλιακής Tsakos Energy Navigation (TEN) από τη συμφωνία που έκλεισε ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας, Νίκος Τσάκος, με τη Statoil.

    Τα ναυπηγεία Daewoo Mangalia Heavy Industries παρέδωσαν στην TEN, το aframax Elias Tsakos, χωρητικότητας 112.700-dwt (κατασκευής 2016). Το εν λόγω δεξαμενόπλοιο αποτελεί μέρος της παραγγελίας 15 νεότευκτων που έχει κάνει η TEN αλλά και το πρώτο από τα 9 πλοία που θα ναυλώσει η εταιρεία στην Statoil, κολοσσό στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας.

    Το συμβόλαιο του aframax με τη Statoil αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα της τάξεως των 100 εκ. δολαρίων μέχρι τη λήξη της χρονοναύλωσης, σύμφωνα με την TEN.

    Αυτή η ανακοίνωση της ναυτιλιακής έρχεται μόλις λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της σύναψης συμφωνίας ναύλωσης διαρκείας 40 μηνών για το VLCC, Ulysses, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου. Το εν λόγω VLCC ναυλώθηκε, όπως ανακοίνωσε η TEN νωρίτερα τον Ιούνιο, στη Far Eastern και εκτιμάται ότι θα της αποφέρει ακαθάριστα έσοδα ύψους 50 εκ. δολαρίων.

    Ο πρόεδρος της TEN, Νίκος Τσάκος, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία ότι “Αυτή η νέα συνεργασία με τη Statoil ενδυναμώνει ακόμα πιο πολύ την ήδη ισχυρή βάση απασχόλησης των πλοίων μας και αυξάνει την κερδοφορία μας. Αυτό αποδεικνύει πως η TEN αποτελεί την σταθερή επιλογή των μεγάλων πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών και ενισχύει την αδιάλειπτη διανομή μερίσματος στους μετόχους μας από την έναρξη του προγράμματος”.

    Η ναυτιλιακή αναμένεται να παραλάβει ακόμα 8 aframaxes από τα ναυπηγεία Daewoo, εκ των οποίων τα τρία, χωρητικότητας 112.700-dwt, θα παραδοθούν εντός του 2016 και τα υπόλοιπα το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/germaniki-eteria-pou-theli-na-mathi-stous-ellines-pos-na-diachirizonte-ta-plia-tous/54748

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/stin-antepithesi-o-mpertsos-meta-tis-katangelies-tis-newlead/55003

     



    ΣΧΟΛΙΑ