• Business

    Μυτιληναίος: Τι σηματοδοτεί η super επένδυση των 400 εκατ. ευρώ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.


    Ευχάριστα νέα επεφύλασσε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου Μυτιληναίος, στα πλαίσια της οποίας κυκλοφόρησαν πληροφορίες για δύο μεγάλες επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στη βιομηχανία του αλουμινίου, που σηματοδοτούν το “μεγάλο άλμα” για το οποίο ο ίδιος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προανήγγειλε ότι είναι έτοιμος ο όμιλος.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν από τη Γενική Συνέλευση, ο Όμιλος Μυτιληναίος προχωρά σε επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αλουμίνας στην περιοχή Άσπρα Σπίτια, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, αφενός θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και αφετέρου θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η παραγωγή πρόκειται να αυξηθεί στο 1 εκατ. τόνους. Παράλληλα, η διοίκηση του Ομίλου επεξεργάζεται και το project αναβάθμισης της μονάδας παραγωγής αλουμινίου, που αναμένεται να κοστίσει 100 εκατ. ευρώ, ενώ θα οδηγήσει σε αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από τους 190 χιλιάδες στους 250 χιλιάδες τόνους.

    Πρόκειται για κινήσεις οι οποίες έρχονται να “δέσουν” στις εξαγγελίες του Ευάγγελου Μυτιληναίου για τον εταιρικό μετασχηματισμό του Ομίλου και το πέρασμα σε μία νέα εποχή, που θα φέρει σημαντικά οφέλη στην επιχείρηση (που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 120 εκατ. ευρώ), με βάση τον σχεδιασμό της διοίκησης, που περιστρέφεται γύρω από τη φράση που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος: “Η εταιρία παύει να είναι προσωποπαγής και γίνεται corporate”.

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία για το ομολογιακό δάνειο, το οποίο θα βοηθήσει τα σχέδια του Ομίλου να μειώσει τα χρηματοοικονομικά κόστη και να συμμετάσχει σε ιδιωτικοποιήσεις στο κομμάτι της ενέργειας, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με στόχο να καταφέρει ο Όμιλος να αντλήσει το ποσό των 250-300 εκατ. ευρώ. Στο δάνειο, η EBRD θα συμμετέχει με 50 εκατ. ευρώ, ενώ για το επιτόκιο ο στόχος είναι «να υπάρχει ο αριθμός “3” μπροστά».

    Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδιασμού του Ομίλου παίζει και το γεγονός ότι το “φάντασμα” της πολιτικής αστάθειας απομακρύνεται, με αποτέλεσμα οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία να είναι πλέον καλύτερες, αν και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να κλείσει το συντομότερο δυνατό η δεύτερη αξιολόγηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτά είναι τα 14 ξενοδοχεία που πωλούν Alpha, Πειραιώς και Eurobank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Πως μετά τις γερμανικές εκλογές ο Τσίπρας θα μας φέρει το 5ο μνημόνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί ο Prem Watsa στηρίζει την Ελλάδα και την Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ