• Business

    Μυτιληναίος: Ο τομέας μεταλλουργίας στη διεθνή πρωτοβουλία υπεύθυνης διαχείρισης μετάλλου

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, CEO της Mytilineos


    Στην Πρωτοβουλία Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (ASI) εντάχθηκε ο Τομέας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, ως μέλος Παραγωγής και Μεταποίησης.

    Η ASI είναι ένας παγκόσμιος, πολυμετοχικός οργανισμός δημιουργίας προτύπων και πιστοποίησης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα πιστοποίησης, με σκοπό να διασφαλίσει ότι οι αρχές της Βιωσιμότητας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Διακυβέρνησης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ενσωματώνονται σε συνεχώς μεγαλύτερο βαθμό στην παραγωγή, τη χρήση και την ανακύκλωση αλουμινίου.

    Μεγάλοι, παγκόσμιοι παραγωγοί αλουμινίου/αλουμίνας, όπως οι Rio Tinto, Alcoa, Hydro και Rusal έχουν ενταχθεί σε αυτή την πρωτοβουλία, δεσμευόμενοι να μεγιστοποιήσουν τη συμβολή του αλουμινίου σε μία βιώσιμη κοινωνία.

    Τα πρότυπα της Πρωτοβουλίας ASI προσδιορίζουν αρχές και κριτήρια τα οποία σχετίζονται με την κοινωνία, το περιβάλλον και τη διακυβέρνηση, με σκοπό τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας της αλυσίδας αξίας του αλουμινίου.

    Η συμμετοχή στην Πρωτοβουλία ASI αντανακλά τη δέσμευση της MYTILINEOS ως προς τη βιώσιμη παραγωγή, μαζί με τον στόχο χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Τομέα Μεταλλουργίας σε ποσοστό 100% μέχρι το 2030, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, Ευάγγελο Μυτιληναίο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την θεμελίωση του νέου σταθμού φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου (CCGT).

    Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS: «Η Αειφόρος Ανάπτυξη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη MYTILINEOS και εκφράζεται μέσω της υπεύθυνης παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου, καθώς και μέσω της διαρκούς αυτοβελτίωσης και αδιάλειπτης διαδικασίας επιμόρφωσης με σκοπό την αύξηση του θετικού αντίκτυπου των δραστηριοτήτων μας στην ευρύτερη κοινωνία. Για εμάς, η ένταξη στην Πρωτοβουλία ASI αντιπροσωπεύει μία δημιουργική πρόκληση και πάγια δέσμευση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ταχεία μετάβαση προς μία παραγωγή ουδέτερη από άνθρακα».

    Έχοντας ολοκληρώσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, η MYTILINEOS έχει εδραιωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στον κλάδο της Μεταλλουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η MYTILINEOS διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής και εμπορίας βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της εθνικής και Ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς και των περιφερειακών οικονομιών της χώρας. Ο Τομέας Μεταλλουργίας σήμερα απασχολεί άμεσα περίπου 1.200 άτομα, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών ο οποίος ξεπερνά τα €600 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ