• Business

    Μυτιληναίος: «Έδωσαν τα χέρια» με τη Σερβία για αποζημίωση 40 εκ. δολαρίων για την RTB-BOR

    • NewsRoom
    μυτιληναίος

    Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου


    Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας με την Σερβική Κυβέρνηση για τον διακανονισμό της αποζημίωσης των 40 εκ. δολαρίων ανακοίνωσε η διοίκηση της Μυτιληναίος, με την οποία τερματίζεται το πρόβλημα γύρω από το ζήτημα της RTB-BOR.

    Υπενθυμίζεται πως το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο είχε δικαιώσει τις θέσεις του ελληνικού ομίλου, με την κυβέρνηση της Σερβίας να εμφανίζεται πρόθυμη να κλείσει όσο πιο σύντομα την υπόθεση. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Όμιλος, πλέον, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη σύντομη επενδυτική επαναφορά της Μυτιληναίος στη Σερβική αγορά.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ομίλου:

    Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Σερβικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Goran Knežević και τον Υπουργό Μεταλλείων και Ενέργειας κ. Aleksandar Antić και την εκπρόσωπο της MYTILINEOS, ο διακανονισμός της αποζημίωσης των $40 εκ. που θα καταβάλει η Σέρβικη Κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα RTB-BOR.

    Η Σερβική κυβέρνηση πρότεινε και η MYTILINEOS αποδέχθηκε, η αποζημίωση να καταβληθεί σε 4 άτοκες τριμηνιαίες δόσεις, η τελευταία δε το Δεκέμβριο του 2018.
    Με τον τρόπο αυτό, τα δυο μέρη έλυσαν οριστικά ένα πρόβλημα 15 ετών, ενώ δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη σύντομη επενδυτική επαναφορά της MYTILINEOS στη Σερβική αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυτιληναίος: Ζητά την άμεση αποπληρωμή αποζημίωσης 40 εκατ. δολαρίων από τη Σερβία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης ισχυροποιούνται στην αγορά του LNG. O Ρόλος της QCIP

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ.Μυτιληναίος: Μέσα στο 2018 θα αρχίσουμε την κατασκευή του νέου εργοστασίου αλουμίνας



    ΣΧΟΛΙΑ