Business

Μύκονος: «Πράσινο φως» για το υπερπολυτελές Four Seasons -Τι προβλέπει η επένδυση «μαμούθ» της AGC Equity Partners 

  • NewsRoom


Τη δεύτερη επένδυσή της στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο νησί των Ανέμων τη Μύκονο, προωθεί η AGC Equity Partners, που έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, μέσω project  ύψους τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη συγκροτήματος ιδιωτικών πολυτελών κατοικιών στην θέση Καραπέτης (Καλό Λιβάδι).  

Για το λόγο αυτό και προγραμματίζεται άμεσα η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) με θέμα την επένδυση που προγραμματίζει το επενδυτικό σχήμα στο νησί.

Στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστοποίησε ότι «Εγκρίθηκε χθες και με τη βοήθεια του περιφερειάρχου Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου και προγραμματίζεται και ΚΣΔ άμεσα! Πάμε γερά».

Ο ίδιος γνωστοποίησε με άλλη ανάρτησή του ότι συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες Δ. Καλία και N. Oλυραμάρε της ελβετικής χημικής εταιρείας VIOChemicals, παρουσία του υφυπουργού Ι. Τσακίρη, «για μια πρωτοποριακή επένδυση στην Ελλάδα, microalgae».

Το ΚΣΔ αφού υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, θα διαβιβαστεί προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η εν λόγω διαδικασία, δηλαδή της ένταξης στις Στρατηγικές Επενδύσεις (ν.3894/2010), επιλέχτηκε για να ξεπεραστούν τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια και εντάθηκε σε αυτήν τον Μάιο από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η AGC Equity Partners, η οποία έχει δαπανήσει περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ για το συγκρότημα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, θα επενδύσει 5ο εκατ. για το «The Mykonos Project» το οποίο προβλέπει τη δημιουργία συγκροτήματος 95 υπερπολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, στην παραλία Καραπέτης, στην ανατολική πλευρά της Μυκόνου..

Η εν λόγω ανάπτυξη θα γίνει σε οικόπεδο 60,32 στρεμμάτων, ακριβώς επάνω από την παραλία Καραπέτης, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου που χωρίζει τις παραλίες Ελιά και Καλό Λιβάδι νότια της Ανω Μεράς.

Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί ως ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών, με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα. Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Η εταιρία ήδη έχει ολοκληρώσει τις αγορές οικοπέδων στο συγκεκριμένο σημείο στο νησί.

To μείζον ερώτημα που απασχολεί το επενδυτικό σχήμα είναι ποιος θα αναλάβει να τρέξει το mega project. 

Προσέφερε τίμημα 180 εκατ. ευρώ στη Μύκονο 

Όπως είχε γράψει το mononews.gr, πληροφορίες αναφέρουν ότι AGC βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τουλάχιστον τρεις διεθνείς διαχειριστές μεταξύ των οποίων ασφαλώς και η Four Seasons με την οποία άλλωστε συνεργάζεται και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.  

Με δεδομένη την συνεργασία των δυο πλευρών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης πηγές της αγοράς θεωρούν ότι το management θα το αναλάβει η Four Seasons. 

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να εξαγοράσει μεγάλη μονάδα στο νησί χωρίς επιτυχία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε προσφέρει το θηριώδες ποσό των 180 εκατ ευρώ σε μεγάλο ξενοδόχο του νησιού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο σκοπός της πρότασης της AGC

Σκοπός της πρότασης, αναφέρει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι να εκμεταλλευθεί τόσο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου γηπέδου των 60,3 στρεμμάτων όσο και τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου κυκλαδίτικου περιβάλλοντος της Μυκόνου και κεντρική ιδέα του σχεδιασμού είναι η τοποθέτηση των δωματίων σε διατάξεις που να δημιουργούν μικρές γειτονιές, όπως αυτές της χώρας της Μυκόνου.

Στόχος της επένδυσης είναι επίσης να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και θα δύναται να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται, ως ιδανικές, από ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη.

(Δείτε εδώ ολόκληρη την τεχνική έκθεση)


ΣΧΟΛΙΑ