• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Μύκονος: Σσσς…οι κ. Θεοδωρικάκος και Κουκάς κοιμούνται

    • Contributor
    Άρθρο παρέμβαση: Μύκονος, σσσς….οι κ. Θεοδωρικάκος και Κουκάς κοιμούνται…

    Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου


    Η Μύκονος ανησυχεί οτι θα θρηνήσουμε θύματα. Ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος τι κάνει; Ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς; Στην Μύκονο λέγεται οτι “είναι ο άρχων του PR και μόνο αυτό”.  

    Σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας έστω και μία καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας είναι λόγος για να διακοπεί οποιαδηποτε μορφή κοινωνικής εκδήλωσης.  

    Η ακόμα και άλλες απλές καταγγελίες είναι ικανές να ξεσηκώσουν ολόκληρη την χώρα στο πόδι.

    Παντού, εκτός από τη Μύκονο,  όπου οι τοπικές αρχές (Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό) φαίνεται να  εχουν υποκύψει στις πιέσεις κάποιων ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων.

    Στο νησί φαίνεται οτι άπαντες…κοιμούνται!!!

    Ενδεικτικό της παραπάνω διαπίστωσης η έναρξη γνωστού φεστιβάλ στην περιοχή Καλο Λιβαδι στη Μύκονο – σε μία κατά βάση οικιστική περιοχή που δοκιμάστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα υπερβολικά ντεσιμπέλ, τον θόρυβο, τις καταχρήσεις και την γενικότερη ρύπανση που συνεπάγεται η διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος σε κατοικημένη περιοχή κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες. 

    Κι αυτό ήταν μόνο η πρωτη ημέρα μιας ιδιότυπης “Εβδομάδας των Παθών” όπου απαιτεί απο τους κατοίκους να κλείνονται ερμητικά στα σπίτια τους σφραγίζοντας πόρτες και παράθυρα, να μετακομίζουν σε φίλους και συγγενείς σε άλλες περιοχες του νησιού προκειμένου να κοιμηθούν τα παιδιά τους και να ανησυχούν για την ασφάλεια της ιδιωτικότητάς τους απο κάθε λογής εισβολείς. 

    Τα ξενοδοχεία της περιοχής πρέπει  εκτός της όλης κατάστασης να διαχειριστούν και τα παράπονα και τη δυσαρέσκεια των πελατών τους που έκαναν την επιλογή ξενοδοχείου βάσει κριτιρίων ηρεμίας και χαλάρωσης.

     

    Μη μου τους κύκλους τάραττε

    Όπως αναφερουν οι κάτοικοι, τα ξημερώματα της Παρασκευής έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με το Α.Τ. Μυκόνου για να καταγγείλουν το γεγονός. 

    Έλαχιστοι όμως ήταν οι τυχεροί που πήραν απάντηση. 

    Τα τηλέφωνα χτυπούσαν για ώρα χωρίς κανείς να απαντά. 

    Στις καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας είχαν τη διαβεβαίωση του αστυνομικού υπηρεσίας ότι θα ενημερώσει… 

    Θα ενημερώσει ποιον; 

    Ένα περιπολικό το οποίο εμφανίστηκε κάποια στιγμή για να καταφέρει μια ολιγόλεπτη διακοπή και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί ουσιαστικά ανεμπόδιστα η πρωτη μέρα του φεστιβάλ σύμφωνα με το επισημο προγραμμα.

    Στάχτη στα μάτια των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

     

    H Μύκονος νίκησε τον  Θεοδωρικάκο

    Δυστυχώς αποδεικνύεται – για πολλοστή φορά – ότι το τοπικό “κράτος” της Μυκόνου είναι ισχυρότερο του επίσημου κεντρικού κράτους των Αθηνών. 

    Οι νόμοι και η υποχρέωση συμμόρφωσης σε αυτούς δεν ισχύουν στο νησι – ή ισχύουν κατά βούληση και κατά περίπτωση. 

    Σε ποια άλλη περιοχή της Ελλάδας τα ολονυκτια “ιδιωτικά” parties των βιλών και των ανεπίσημων συναυλιακών χώρων θα γινόταν θεσμός και θα παρουσιάζονταν ως το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της νυχτερινής διασκέδασης; 

    Άδειες δεν απαιτούνται απο πουθενά, ώρες κοινής ησυχίας δεν τηρούνται, έλεγχοι απο οποιαδηποτε επισημη υπηρεσία δεν γίνονται με την προφαση της ιδιωτικότητας! 

    Δυστυχώς για το νησί των ανέμων αυτό φαίνεται να είναι το πρότυπο ανάπτυξης που προκρίνουν οι τοπικοί άρχοντες. 

    Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, σήμερα Σάββατο η όχληση των κατοίκων θα ξεκινήσει στις 23:00 και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12:00 το μεσημερι της Κυριακής! 

    Ίσως με κάποια ολιγόλεπτη διακοπή λόγω τυπικης διαδικασίας του αυτοφώρου… ο επαγγελματίας “αυτοφωράκιας” θα ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι.

    Οι μόνοι που φαίνεται να αντιδρούν σε αυτή την ολοκληρωτική παράδοση της Μυκόνου στην αχαλίνωτη διασκέδαση, στον φτηνό τουρισμό, στα ναρκωτικά και στη γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας της τουριστικής ταυτότητας του νησιού είναι οι κάτοικοι της μεχρι πρότινος ήσυχης περιοχής. 

    Οι τοπικές αρχές με την ολιγωρία και την ανεκτικότητα τους προσφέρουν μία άτυπη νομιμοποίηση σε αυτές τις δραστηριότητες. 

    Ακούει κάποιος σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο την κραυγή αγωνίας των κατοίκων; 

    Ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς; Στην Μύκονο λέγεται οτι “είναι ο άρχων του PR και μόνο αυτό”.  

    Ο Αστυνομικός Διευθυντής (ή περμένει στωικά να λήξει η θητεία του στο νησί της ανομίας για να συνεχίσει την καριέρα του σε μία πιο ησυχη περιοχή της χώρας); 

    Ο εισαγγελέας Σύρου; 

    Οι αρμόδιοι υπουργοί; 

    Ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος τι κάνει;  Τον νίκησε η Μύκονος; 

    Φαίνεται οτι το Καλο Λιβάδι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει απο τη μοίρα που κάποιοι έχουν προδιαγράψει για το νησι της Μυκόνου, του άλλοτε κοσμοπολιτικου θερετρου του Αιγαίου που μάγεψε τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη!



    ΣΧΟΛΙΑ