• Business

    Αποκλειστικό: Όλο το σχέδιο των 50 εκατ. για το νέο υπερπολυτελές Four Seasons στη Μύκονο

    • του Δημήτρη Κατακουζηνού


    Ένα νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, αυτήν την φορά στη Μύκονο, ετοιμάζει με ταχείς ρυθμούς το επενδυτικό σχήμα που έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

    Η AGC Equity Partners βρίσκεται λίγο πριν την αδειοδότηση δια προεδρικού διατάγματος επενδυτικού σχεδίου τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη συγκροτήματος ιδιωτικών πολυτελών κατοικιών στην θέση Καραπέτης (Καλό Λιβάδι) στη Μύκονο.  

    Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου θα υπάρξει χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

    Η εταιρία ήδη έχει ολοκληρώσει τις αγορές οικοπέδων στο συγκεκριμένο σημείο στο νησί.

    Η πολεοδόμηση και αδειοδότηση του θα γίνει μέσω Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) η περιβαλλοντική μελέτη του οποίου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση τώρα και η προθεσμία για την υποβολή τυχόν παρατηρήσεων εκπνέει στα τέλη Αυγούστου. 

    Κατόπιν θα συνταχτεί και θα εγκριθεί, με βάση αυτή τη μελέτη, το προεδρικό διάταγμα από την κυβέρνηση (ΚΣΔ) και, αφού υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, θα διαβιβαστεί προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

    Η εν λόγω διαδικασία, δηλαδή της ένταξης στις Στρατηγικές Επενδύσεις (ν.3894/2010), επιλέχτηκε για να ξεπεραστούν τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια και εντάθηκε σε αυτήν τον Μάιο από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

    To μείζον ερώτημα που απασχολεί το επενδυτικό σχήμα είναι ποιος θα αναλάβει να τρέξει το mega project. 

    Προσέφερε τίμημα 180 εκατ. ευρώ στη Μύκονο 

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι AGC βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τουλάχιστον τρεις διεθνείς διαχειριστές μεταξύ των οποίων ασφαλώς και η Four Seasons με την οποία άλλωστε συνεργάζεται και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.  

    Με δεδομένη την συνεργασία των δυο πλευρών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης πηγές της αγοράς θεωρούν ότι το management θα το αναλάβει η Four Seasons. 

    Η συγκεκριμένη εταιρία έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να εξαγοράσει μεγάλη μονάδα στο νησί χωρίς επιτυχία. 

    Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε προσφέρει το θηριώδες ποσό των 180 εκατ ευρώ σε μεγάλο ξενοδόχο του νησιού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Ο σκοπός της πρότασης της AGC

    Σκοπός της πρότασης, αναφέρει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι να εκμεταλλευθεί τόσο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου γηπέδου των 60,3 στρεμμάτων όσο και τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου κυκλαδίτικου περιβάλλοντος της Μυκόνου και κεντρική ιδέα του σχεδιασμού είναι η τοποθέτηση των δωματίων σε διατάξεις που να δημιουργούν μικρές γειτονιές, όπως αυτές της χώρας της Μυκόνου.

    Στόχος της επένδυσης είναι επίσης να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και θα δύναται να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται, ως ιδανικές, από ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη.

    (Δείτε εδώ ολόκληρη την τεχνική έκθεση)



    ΣΧΟΛΙΑ