• Business

    Microsoft: Εν αναμονή έγκρισης από την ΕΕ η εξαγορά της Nuance Communications

    • Μανώλης Γιαννάκης

    Bill Gates


    «Πράσινο φως» και μάλιστα άνευ όρων για την εξαγορά της Nuance Communications αναμένεται να εξασφαλίσει από τις ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού ο αμερικανικός κολοσσός της Microsoft.

    Αυτό μεταδίδει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

    Η Microsoft βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Nuance, εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού, τεχνολογιών αναγνώρισης ομιλίας και τεχνητής νοημοσύνης.

    Μέσω της εξαγοράς, η Microsoft επιθυμεί να ενδυναμώσει την παρουσία της στις λύσεις cloud για τον τομέα της Υγείας, έναν τομέα που παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση λόγω της πανδημίας.

    Η συμφωνία, η πιο πρόσφατη στον κλάδο της τεχνολογίας και η δεύτερη μεγαλύτερη για τη Microsoft μετά την εξαγορά έναντι 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του LinkedIn το 2016, έρχεται σε μία περίοδο που ο έλεγχος από τις ρυθμιστικές Αρχές σε θέματα εξαγοράς νεοφυών επιχειρήσεων και πιθανών ανταγωνιστικών από τεχνολογικές εταιρείες κολοσσούς έχει ενισχυθεί σημαντικά, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον «θάνατο» των μικρών του κλάδου.

    Η Microsoft ανακοίνωσε τη συμφωνία τον Απρίλιο.

    Η Nuance, γνωστή για την πρωτοποριακή τεχνολογία ομιλίας που αναπτύσσει και τη συμβολή της στην κυκλοφορία του εικονικού βοηθού της Apple, Siri, εξυπηρετεί το 77% των νοσοκομείων των ΗΠΑ.

    Ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού βρίσκεται, παράλληλα, σε συνομιλίες με τις βρετανικές Αρχές Ανταγωνισμού ενόψει υποβολής αιτήματος για έγκριση της συμφωνίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αποφασίσει για τη συμφωνία έως τις 21 Δεκεμβρίου, αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η Microsoft.

    Η συμφωνία έχει ήδη λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών Αρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, χωρίς να έχουν δοθεί διορθωτικά μέτρα.

    Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν αυξήσει τους τελευταίους μήνες τις εξαγορές εταιρειών που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών τους, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.



    ΣΧΟΛΙΑ