• Business

    Microsoft: Επένδυση μαμούθ $2,9 δισ. στην Ιαπωνία – Τι σχεδιάζει ο τεχνολογικός κολοσσός

    • NewsRoom
    O Πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ

    O Πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ | Πηγή: Microsoft


    Μια επένδυση 2,9 δισ. δολαρίων μέσα στην επόμενη διετία σχεδιάζει η Microsoft στην Ιαπωνία, προκειμένου να δώσει ώθηση στη μονάδα cloud computing και τεχνητής νοημοσύνης, μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού στην ασιατική χώρα.

    Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Microsoft Μπραντ Σμιθ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Ιάπωνα ηγέτη εδώ και εννέα χρόνια.

    Επιπλέον, η Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει τα προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης για να προσφέρουν δεξιότητες AI σε πάνω από 3 εκατομμύρια άτομα την επόμενη τριετία.

    Παράλληλα, στα σχέδιά της είναι να εγκαινιάσει ένα εργαστήριο στην Ιαπωνία, το οποίο θα επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, ενώ επιθυμεί να εμβαθύνει και τη συνεργασία της με την ιαπωνική κυβέρνηση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

    Σημειώνεται ότι χθες, σε ένα λαμπερό dinner party που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο προς τιμήν τουΚισίντα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας σε κρίσιμες τεχνολογίες όπως οι ημιαγωγοί, η τεχνητή νοημοσύνη και η κβαντική υπολογιστική.

    Διαβάστε επίσης: 

    Συμμαχία ΗΠΑ-Ιαπωνίας: Bezos, Dimon και Cook στο λαμπερό δείπνο του Μπάιντεν

    Γιάννα Ανδρονοπούλου (Microsoft): Στα μεγαλύτερης κλίμακας έργα στην Ευρώπη το mAIgov

    Apple: «Miami Vibes» με νέα γραφεία στην εύπορη πλευρά της Φλόριντα



    ΣΧΟΛΙΑ