• Business

    Apple: «Miami Vibes» με νέα γραφεία στην εύπορη πλευρά της Φλόριντα

    • Bloomberg
    Tim Cook, CEO Apple

    Tim Cook, CEO Apple


    Τα βήματα της Amazon και της Microsoft ακολουθεί η Apple, καθώς στοχεύει να αναβαθμίζει την παρουσία της στην πλούσια περιοχή του Μαϊάμι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τεχνολογικός κολοσσός αποκτά ένα κτήριο 4.181 τετραγωνικών μέτρων στο Coral Gables, ένα εύπορο προάστιο νότια του Μαϊάμι, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία του στην Νότια Φλόριντα, όπως και πολλοί ανταγωνιστές του.

    Η εταιρεία διαθέτει ήδη ένα μικρότερο γραφείο στην περιοχή, το οποίο έχει επικεντρωθεί κυρίως στη Λατινική Αμερική καθώς και στο μάρκετινγκ.

    Παράλληλα, αναμένεται να εγκαινιάσει ένα νέο μεγάλο κατάστημα λιανικής πώλησης στο Miami Worldcenter, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά έργα στις ΗΠΑ, το οποίο διαθέτει καταστήματα λιανικής πώλησης, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία και χώρους ψυχαγωγίας.

    Miami Worldcenter
    Miami Worldcenter (Πηγή: Paramountmiami.com)

    Σημειώνεται ότι η Νότια Φλόριντα αποτελεί πόλο έλξης για τους εξαιρετικά εύπορους ανθρώπους και τις εταιρείες τους, από τότε που η πανδημία ανέτρεψε την οικονομία των ΗΠΑ, με τις εταιρείες είτε να δημιουργούν έδρα στην περιοχή, είτε να επεκτείνονται προς τα εκεί.

    Η Amazon αναζητά κτήριο περίπου τα ίδια τετραγωνικά με την Apple στην ίδια περιοχή, από τη στιγμή που ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος μετακόμισε στη Φλόριντα από το Σιάτλ.

    Ταυτόχρονα, η Microsoft έχει μισθώσει ένα νέο γραφείο στην πόλη, στο ίδιο κτίριο που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα ο γίγαντας των hedge funds Citadel.

    Ο νέος χώρος της Apple στο Μαϊάμι θα βρίσκεται στο The Plaza Coral Gables, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Agave Holdings, μια μεξικάνικη οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο την τεκίλα.

    Η μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Raymond James Financial διαθέτει επίσης γραφείο στο ίδιο κτήριο.

    Την ίδια στιγμή, η αυξημένη ζήτηση για χώρους γραφείων έχει οδηγήσει σε απότομη αύξηση των ενοικίων, σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία εμπορικών ακινήτων Avison Young.

    Διαβάστε επίσης: 

    Apple: Απέλυσε τουλάχιστον 600 εργαζόμενους μετά την ακύρωση των projects για τα αυτοκίνητα και τις οθόνες

    Apple: Είναι η «οικιακή ρομποτική» το επόμενο μεγάλο βήμα; – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επενδυτές

    Huawei: Ανακάμπτει καθώς Apple και Alibaba χάνουν έδαφος – Ισχυρή τριμηνιαία αύξηση κερδών



    ΣΧΟΛΙΑ