• Business

    Microsoft: Απορρίφθηκε αίτηση της FTC για παύση της εξαγοράς της Activision Blizzard

    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ για παύση της εξαγοράς της Activision Blizzard Inc. από τη Microsoft την Παρασκευή, ανοίγοντας τον δρόμο για τις εταιρείες να ολοκληρώσουν τη μεγαλύτερη συμφωνία στον τομέα του gaming  που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ.

    Η απόφαση του Εφετείου σημαίνει ότι μόνο οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν πλέον να σταθούν εμπόδιο μεταξύ των δύο εταιρειών πριν από την προθεσμία της 18ης Ιουλίου για το κλείσιμο της συμφωνίας.

    Οι Αρχές της Βρετανίας έχουν προγραμματίσει ακρόαση στις 17 Ιουλίου για να συζητήσει το αίτημα των εταιρειών για παύση της αμφισβήτησης της συμφωνίας τους από την υπηρεσία ανταγωνισμού της χώρας.

    «Αυτό μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη γραμμή τερματισμού σε αυτόν τον μαραθώνιο παγκόσμιων ρυθμιστικών αναθεωρήσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Η Activision δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

    Η απόφαση είναι ένα πλήγμα για την FTC και την πρόεδρό της Lina Khan, η οποία προσπάθησε να μπλοκάρει τη συγχώνευση λόγω ανησυχιών ότι η Microsoft θα αποκλείσει τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της Activision από αντίπαλες κονσόλες ή υπηρεσίες. Η δικαστική απόφαση για παύση της συγχώνευσης της Activision με τη Microsoft είχε οριστεί να λήξει τα μεσάνυχτα (ώρα Ειρηνικού) της Παρασκευής.

    Η Microsoft έχει ισχυρά κίνητρα να κλείσει τη συμφωνία πριν από την προθεσμία της 18ης Ιουλίου για να αποφύγει την καταβολή τέλους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Activision.

    Η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση και εάν σκοπεύει να συνεχίσει την εσωτερική της υπόθεση που αντιτίθεται στη συμφωνία. Η διαδικασία ενώπιον διοικητικού δικαστή της FTC είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου.

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία άσκησε βέτο στη συγχώνευση τον Απρίλιο, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο της συμφωνίας στην αγορά του cloud gaming, συμφώνησε να δώσει στη Microsoft μια δεύτερη ευκαιρία για μια λύση. Η Microsoft προσφέρθηκε να πουλήσει τα δικαιώματα αγοράς που βασίζονται στο cloud για παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg .

    Σε μια διαδικαστική κίνηση ξεχωριστή από τις εξελίξεις αυτής της εβδομάδας, η CMA δήλωσε την Παρασκευή ότι παρέτεινε την προθεσμία για την έκδοση νομικά οριστικής εντολής για τη συμφωνία μέχρι τις 29 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης

    Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Bill Gates εξηγεί γιατί δεν πρέπει να τη «φοβόμαστε»

    Microsoft: Πράσινο φως από ΗΠΑ για το deal 75 δις με την Activision

    Microsoft: Δρομολογεί επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας μετά τις 10.000 απολύσεις του Ιανουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ