• Business

    Microsoft: Πράσινο φως από ΗΠΑ για το deal 75 δις με την Activision

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Κόντρα στη πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις συγχωνεύσεις δισεκατομμυρίων, αμερικάνικο δικαστήριο έκρινε ότι η συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision, ύψους 75 δις δολαρίων, δεν επιφέρει κάποιο πλήγμα στον ανταγωνισμό.

    Το deal που έχει προκαλέσει έριδες σε πολλά κράτη προβλέπει τη συγχώνευση της επιχείρησης βιντεοπαιχνιδιών Xbox της Microsoft με την εταιρεία franchise δημοφιλών διαδικτυακών παιχνιδιών όπως το Call of Duty, το World of Warcraft και το Candy Crush.

    Η δικαστής των ΗΠΑ Jacqueline Scott Corley ανέφερε στη γνωμοδότησή της ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η συγχώνευση θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στις αγορές της κονσόλας ή του cloud-gaming. «Αντιθέτως, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο Call of Duty και σε άλλο περιεχόμενο της Activision”, ανέφερε.

    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει τις δύο εταιρείες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους, προτού ο οργανισμός ξεκινήσει μια ξεχωριστή διαδικασία για την αμφισβήτησή της τον Αύγουστο.

    Πλέον δηλώνει απογοήτευση για την απόφαση, αν και έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση για να μπλοκάρει τη συμφωνία.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Bobby Kotick, συνεχίζει να υποστηρίζει τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι η συγχώνευση θα ωφελήσει τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους.

    «Θα επιτρέψει τον ανταγωνισμό αντί να επιτρέψει στους μεγάλους παίκτες  της αγοράς να συνεχίσουν να κυριαρχούν στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο μας», δήλωσε.

    Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν πτώση περίπου 1% μετά την απόφαση της Τρίτης, ενώ οι μετοχές της Activision σημείωσαν άνοδο περίπου 10%.

    Υπενθυμίζεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η υπόθεση έχει μπλοκάρει από την ανεξάρτητη αρχή της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft: Δρομολογεί επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας μετά τις 10.000 απολύσεις του Ιανουαρίου

    Warren Buffett και Bill Gates: Η ιστορία της μακρόχρονης φιλίας των δύο δισεκατομμυριούχων

    Γιάννα Ανδρονοπούλου: Το μεγάλο στοίχημα της νέας CEO της Microsoft Hellas



    ΣΧΟΛΙΑ