• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Η Ελλάδα μπορεί να απελευθερώσει τις τεράστιες δυνατότητές της αναπτύσσοντας τις ΤΠΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Συνδρομητική τηλεόραση Cosmote και Nova: Πιθανή αλλαγή σκηνικού στη μετάδοση της Super League

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ


    «Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να απελευθερώσει τις τεράστιες δυνατότητές της», επεσήμανε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσάμαζ, μιλώντας στο συνέδριο Capital Link και προτείνοντας τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη στήριξη του ICT (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών – ΤΠΕ) οικοσυστήματος, κίνητρα για την υποστήριξη επενδύσεων ICT από μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και την καλλιέργεια ψηφιακής κουλτούρας.

    «Το ICT προϋποθέτει υπερσύγχρονες υποδομές δικτύων και ποιοτική συνδεσιμότητα. Ευτυχώς, η Ελλάδα διαθέτει και τα δύο», ανέφερε ο κ. Τσαμάζ συμμετέχοντας ειδικότερα στη συζήτηση για το πώς μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε «Silicon Valley» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ τα σταθερά και κινητά δίκτυα του ΟΤΕ αποτελούν πλεονέκτημα για τη χώρα και αποτέλεσμα στοχευμένης αναπτυξιακής στρατηγικής. Η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία, κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, κυρίως για την ανάπτυξη δικτύων FTTH (δίκτυα οπτικών ινών έως τα σπίτια) και 5G. Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ παρέχει σταθερές ταχύτητες 100Mbps και άνω, σε περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της χώρας, ενώ πρόκειται να εκκινήσει σύντομα την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G, στοχεύοντας σε πληθυσμιακή κάλυψη 50% έως το τέλος του 2021.

    Για τον κλάδο του ICT στην Ελλάδα υπογράμμισε πως είναι αρκετά ανεπτυγμένος, καθώς πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα διαθέτουν την εξειδίκευση και το καταρτισμένο προσωπικό που απαιτούνται, ώστε να καλύψουν κάθε σχετική ανάγκη.

    Αναφερόμενος στο παράδειγμα του ΟΤΕ, σημείωσε ότι έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για επιχειρήσεις και οργανισμούς που αναζητούν προηγμένες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, των Cloud υπηρεσιών και του Internet of Things. Παρά τον επιταχυνόμενο ρυθμό απορρόφησης των νέων τεχνολογιών από την αγορά, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

    Η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα κάνουν σταδιακά βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. «Πιστεύω ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η πανδημία στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί καταλύτης όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό», δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, επισημαίνοντας τις πρόσφατες ψηφιακές εξελίξεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην ψηφιακή εποχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωστής Χατζηδάκης (Capital Link): Δύο σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις είναι σε εξέλιξη ΛΑΡΚΟ και ΔΕΔΔΗΕ

    Χρήστος Σταϊκούρας στο Capital Link: Θα επεκταθεί το σχέδιο Ηρακλής με τη βοήθεια του Ταμείου Ανάκαμψης

    Μητσοτάκης στο Capital Link: Mειώνουμε και τη φορολόγηση της μισθωτής εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ