• Business

    Μιχ. Μποδούρογλου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της Paragon

    Μιχάλης Μποδούρογλου

    Μιχάλης Μποδούρογλου. Εφοπλιστής Allseas Marine


    Οι εξελίξεις τρέχουν για τη ναυτιλιακή Paragon Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλουη οποία εδώ και καιρό βρισκόταν σε διαδικασία διευθέτησης του χρέους της – καθώς ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη (2 Νοεμβρίου) έληξε το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που είχε τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι.

    Το πρόγραμμα, το οποίο έληξε την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου (συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου), προέβλεπε την ανταλλαγή των ομολόγων το καθένα με ονομαστική αξία ύψους 25 δολαρίων, με κοινές μετοχές της ναυτιλιακής. Τα ομόλογα αυτά πρόκειται να λήξουν το έτος 2021.

    Όπως ανακοίνωσε η Paragon, στο πρόγραμμα συμμετείχε κατά προσέγγιση λίγο παραπάνω από το ένα δέκατο των μετόχων που ήταν κάτοχοι ομολογιών συγκεκριμένης σειράς, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν 10 κοινές μετοχές της ναυτιλιακής για κάθε ομόλογο που αντάλλαξαν.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε αρχικά η διαδικασία, κάθε κάτοχος ομολόγου θα λάμβανε 6 κοινές μετοχές της Paragon, εφόσον συμμετείχε στο πρόγραμμα, στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί οι δεδουλευμένοι τόκοι και οι τόκοι που δεν είχαν πληρωθεί. Μάλιστα, η εταιρεία είχε εισάγει και μια παράμετρο που έλεγε ότι όσοι παρέδιδαν τα ομόλογά τους μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου (η πρώτη ημερομηνία λήξης του προγράμματος), θα λάμβαναν και 2 έξτρα μετοχές εκτός από τις 6 που προέβλεπε το πρόγραμμα, γεγονός που θα οδηγούσε στην απόκτηση συνολικά 8 κοινών μετοχών.

    Ωστόσο, μετά και την τελευταία παράταση που έλαβε το πρόγραμμα, οι κοινές μετοχές που προσφέρθηκαν έφτασαν τις 10 σε αριθμό.

    paragon-shipping

    Όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, “Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται στα πιστοποιητικά του προγράμματος ανταλλαγής, από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου του 2016 και ώρα 5.00 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης), 84.588 ομόλογα περίπου το 11,3498% των υφιστάμενων ομολογιών της Paragon, παραδόθηκαν και δεν ανακλήθηκαν έγκυρα από το πρόγραμμα ανταλλαγής”.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μετοχές της Paragon (όπως και της δεύτερης ναυτιλιακής του κ. Μποδούρογλου, Box Ships) έχουν αποσυρθεί από τη διαπραγμάτευση στον NASDAQ και πλέον η διαπραγμάτευσή τους γίνεται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά και συγκεκριμένα στις αγορές OTCQB Venture Market, μετά από σχετική επιθυμία της διοίκησης, καθώς, όπως υποστήριζε το διοικητικό της συμβούλιο, η εταιρεία ήταν αδύνατο πλέον να συμμορφωθεί με τις αυστηρές προϋποθέσεις που απαιτεί ο δείκτης NASDAQ να πληρούν οι εισηγμένες σε αυτόν εταιρείες.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι μετοχές της Paragon διαπραγματεύονταν στις 19.50 (ώρα Ελλάδος) στις αγορές OTCQB στα 0,15 δολάρια με άνοδο της τάξεως του 7,14% .

    Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο, η ελληνική ναυτιλιακή κατόπιν συμφωνίας με τις τράπεζες είχε προχωρήσει στην πώληση του συνόλου του στόλου της, που αποτελούνταν από έξι πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, ως προϋπόθεση για την πλήρη και οριστική διευθέτηση των υπέρογκων χρεών της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωταθλητές οι Έλληνες εφοπλιστές. Αγόρασαν μέσα σε ένα μήνα 28 πλοία αξίας 1,2 δισ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατείνεται για μία εβδομάδα το πρόγραμμα ανταλλαγής προνομιούχων μετοχών της Navios Holdings – αλλά με μία αλλαγή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ