• Ναυτιλία

    Ναυτιλιακή εξαγόρασε τέσσερα πλοία OSV της Toisa σε τιμή έκπληξη

    Toisa Wave


    Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον για τα πλοία του στόλου της χρεοκοπημένης Toisa, συμφερόντων του εφοπλιστή Γρ. Καλλιμανόπουλου, τα οποία πωλούνται με σημαντικό discount σε ορισμένες περιπτώσεις.

    Αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές έχουν αποκτήσει πλοία της εταιρείας, κυρίως τάνκερ και bulkers, ενώ αυτή την περίοδο έχει μπει πωλητήριο στα offshore support vessel (OSV).

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Eastern Navigation, με έδρα τη Σιγκαπούρη εξαγόρασε τέσσερα OSV της ναυτιλιακής, έναντι 6 εκατ. δολαρίων έκαστο, δηλαδή συνολικά διέθεσε 24 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για μία άκρως συμφέρουσα τιμή, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη VesselsValue η αξία των συγκεκριμένων πλοίων ανέρχεται στα 56 εκατ. δολάρια.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει τα πλοία χωρητικότητας 24,500-bhp Toisa Elan, Toisa Envoy και Toisa Explorer (κατασκευής 2013) καθώς και το Toisa Wave (κατασκευής 2011).

    Η αξία του τελευταίου ανέρχεται, σύμφωνα με τη VV, στα 25,71 εκατ. δολάρια, ενώ τα άλλα τρία κοστολογούνται περίπου στα 10 εκατ. δολάρια έκαστο.

    Μέχρι στιγμής από τον στόλο της χρεοκοπημένης εταιρείας έχουν ήδη πωληθεί 20 τάνκερ και πλοία ξηρού φορτίου, καθώς και τέσσερα πλοία PSV. Για το μήνα Φεβρουάριο στόχος είναι να πουληθούν και 12 πλοία OSV. 

    Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, εφοπλιστής Toisa ναυτιλία
    Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, εφοπλιστής Toisa

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Συμφωνίες χρηματοδότησης 199 εκατ. δολαρίων από τη Navios Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελληνική ναυτιλιακή πουλάει όλα τα πλοία της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κ. Λεντούδης: Η Evalent Shipping αιφνιδιάζει με τη νέα κίνηση στην αγορά των VLCC

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ