• Business

    Meta: Καλύτερα των αναμενόμενων τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο, απογοήτευσε την αγορά το guidance

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    Βαριές απώλειες 11% καταγράφει στις ηλεκτρονικές διαπραγματεύσεις μετά το κλείσιμο της Wall Street η μετοχή της Meta Platforms, καθώς η χαμηλότερη του αναμενόμενου πρόβλεψη που έδωσε για τη συνέχεια της χρονιάς επισκίασε τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

    Η εταιρεία πίσω από το Facebook και το Instragram ανακοίνωσε κέρδη 4,71 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών σε έρευνα της LSEG για  κέρδη 4,32 δολάρια ανά μετοχή.

    Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν επίσης σε 36,46 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 27% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2021. Οι αναλυτές σε έρευνα του LSEG ανέμεναν πως θα διαμορφωθούν σε 36,16 δισ. δολάρια.

    Ωστόσο, η αγορά απογοητεύτηκε ακούγοντας τη Meta να αναφέρει πως αναμένει έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο από 36,5 έως 39 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μέσο του εύρους, 37,75 δισεκατομμύρια δολάρια, θα αντιπροσωπεύει αύξηση 18% σε ετήσια βάση, αλλά είναι κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία δεν αναφέρει πλέον ημερήσιους ενεργούς χρήστες και μηνιαίους ενεργούς χρήστες, αλλά ένα νέο νούμερο που αποκαλεί «οικογενειακά καθημερινά ενεργά άτομα». Αυτός ο αριθμός ήταν 3,24 δισεκατομμύρια για τον Μάρτιο, αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ο αριθμός των απασχολούμενων στην εταιρεία μειώθηκε κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 69.329.

    Η Meta είχε αυξήσει τις προσδοκίες των επενδυτών λόγω της βελτιωμένης οικονομικής της απόδοσης τα τελευταία τρίμηνα. Η μετοχή  της αυξήθηκε κατά περίπου 40% φέτος, ενώ το 2023 είχε σχεδόν τριπλασιαστεί σε αξία.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Οριακά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq – Άλμα 12% για τη μετοχή της Tesla

    Μπάιντεν: Επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

    Hugo Boss: Πώληση της επιχείρησης του οίκου στην Ρωσία στην εταιρεία Stockmann



    ΣΧΟΛΙΑ