ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα νέα προϊόντα, όπως το αφροντούς Dove, ποντάρει η Unilever για να αυξήσει τις πωλήσεις, καθώς είναι δύσκολο να αυξήσει τις τιμές προϊόντων με πολλά χρόνια παρουσίας στα ράφια των καταστημάτων, όπως είναι η μαγιονέζα Hellmann’s.
Πέρυσι, ο αγγλο-ολλανδικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων λάνσαρε πέντε νέα brands στον τομέα της ατομικής φροντίδας, μεταξύ των οποίων και η λοσιόν Hijab Fresh, μία λοσιόν για τα χέρια και το σώμα που απευθύνεται στους Μουσουλμάνους καταναλωτές, όπως και σαπούνια ειδικά για μωρά. Οι κινήσεις αυτές οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών στο δ’ τρίμηνο.
Τα αποτελέσματα, όμως, αυτά ήρθαν σε μια δύσκολη χρονιά για τη Unilever, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια εχθρική πρόταση εξαγοράς από την Kraft Heinz Co., να πουλήσει τις μαργαρίνες της στην εταιρεία private equity KKR και να αυξήσει τις προβλέψεις της για τις εξοικονομήσεις κόστους και την κερδοφορία έτσι ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί αντιπάλους που παρουσίαζαν ταχύτερους ρυθμούς αύξησης κερδών.
Η Unilever αναμένει αύξηση εσόδων 3%-5% φέτος, καθώς οι φορολογικές μειώσεις στις ΗΠΑ ενισχύουν την παγκόσμια οικονομική μεγέθυνση, ανέφερε στην τηλεόραση του Bloomberg ο CEO της εταιρείας Paul Polman.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louboutin: βάζει φωτιά στη Formula 1
- Cartier Panthère και η ελληνική επιρροή στην υψηλή κοσμηματοποιία
- Ένα στέμμα σε μορφή νομίσματος: Το ακριβότερο συλλεκτικό νόμισμα του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία
- Η κουρασμενη αγορά, ο επίμονος Αθανασίου και η super Lamda, ο happy Στουρνάρας, πόσα λεφτά βγάζει ο Προκοπίου από τους καφέδες, η κατήφεια στην ΝΔ λόγω Λοβέρδου, τα τριτοτέταρτα ραντεβού Κικίλια και το showdown Ολγας – Μίνωα
