• Business

    Mega deal στον τουριστικό κλάδο: Στον έλεγχο της Blackstone τα ξενοδοχεία του ομίλου Louis στην Ελλάδα


    Ένα νέο μεγάλο deal έρχεται στον κλάδο του τουρισμού, με τα ξενοδοχεία του κυπριακού ομίλου Louis που βρίσκονται στην Ελλάδα να περνούν στον έλεγχο της Blackstone.

    Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς, σημειώνοντας ότι το πιθανότερο είναι η Louis να διατηρήσει το management των ξενοδοχείων.

    Τα εν λόγω ξενοδοχεία βρίσκονται, σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κρήτη, Ρόδο και Μύκονο.

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, ωστόσο η συμφωνία στέλνει ισχυρό μήνυμα στους επενδυτικούς κύκλους.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα διαμορφώνεται στα 200 εκατ. ευρώ ενώ στόχος της Blackstone είναι να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανακαίνιση των συγκεκριμένων μονάδων όταν αυτές περάσουν στα χέρια της.

    Ποιος είναι ο Όμιλος Louis

    Ο όμιλος Louis Group είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς και ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρία και στον χώρο της κρουαζιέρας. Ως μέλος του ομίλου Louis Group, τα Louis Hotels, με περισσότερα από 77 χρόνια στον τομέα της φιλοξενίας, κατέχουν ηγετική θέση στον ξενοδοχειακό τομέα στην Κύπρο και στην Ελλάδα, με 9 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μύκονο, Κρήτη και Ρόδο και 17 ξενοδοχεία σε Πάφο, Πρωταρά, Λεμεσό, Πόλη Χρυσοχούς και Λευκωσία.

    Το boutique ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia στη Μύκονο

    Διαθέτει 26 ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων (συμπεριλαμβανομένων του Hilton Park στη Λευκωσία υπό τη διεύθυνση του Hilton Hotels Cooperation και του Mykonos Theoxenia, ενός πολυτελούς boutique ξενοδοχείου στη Χώρα της Μυκόνου το οποίο είναι μέλος των “design ξενοδοχείων”) και πάνω από 13.000 κλίνες σε Πάφο, Λεμεσό, Πρωταρά, Πόλη Χρυσοχούς, Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο & Μύκονο, τα Louis Hotels.



    ΣΧΟΛΙΑ