• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Βουτιά για τη μετοχή – Στον «αέρα» η εξαγορά

    • Bloomberg
    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ


    Οι παλινωδίες της οικογένειας Γκλέιζερ και το θρίλερ της εξαγοράς με τους δύο μνηστήρες από το Κατάρ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από την Mail on Sunday, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στην οικογένεια, αναφέρει ότι οι Γκλέιζερς σκέφτονται να αποσύρουν το πωλητήριο για την ομάδα της Premier League καθώς οι προσφορές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα προσυνεδριακά η τιμή της μετοχής στη Wall Street να υποχωρήσει έως και 11% την Τρίτη, τη μεγαλύτερη ημερήσια βουτιά που έχει σημειώσει σε διάστημα ενός μήνα.

    Στο τελευταίο κλείσιμο των αγορών, την περασμένη Παρασκευή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κεφαλαιοποίηση 3.9 δισ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία φημίζεται για τις κάκιστες σχέσεις που έχει με τους οπαδούς της ομάδας, δεν έχει βγάλει εντελώς από το πλάνο της την πώληση της ομάδας.

    Συζητάει να ξαναβάλει πωλητήριο μέσα στο 2025, καθώς κρίνει ότι τότε οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές και θα προσελκύσει περισσότερους πλειοδότες και καλύτερες προσφορές.

    Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η οικογένεια Γκλέιζερ διέρρευσε ότι ενδιαφερόταν να πουλήσει την ομάδα, έδειξαν ενδιαφέρον τουλάχιστον τέσσερις αγοραστές, από τους οποίους προκρίθηκαν ο Σεΐχης Jassim Bin Hamad J.J. Al Thani και ο Βρετανός μεγιστάνας και οπαδός της ομάδας Jim Ratcliffe.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επεκτείνεται για 10 χρόνια η συμφωνία $1,2 δισ. με την Adidas

    Πουλά το Smart Park η Reds

    Neda Maritime (Νίκος Λυκιαρδόπουλος): Ναύλωσε δεξαμενόπλοιο στην Petrobras με 47.000 δολ. την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ