• Business

    Πουλά το Smart Park η Reds

    • NewsRoom
    Reggeborgh: Απάντησε με εξώδικο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Χένρι Χολτερμαν – Reggeborgh Invest


    Την πώληση του Smart Park εξετάζει η Reds, με επικρατέστερο αγοραστή την Trade Estates του ομίλου Φουρλή.

    Επίσημες ανακοινώσεις για τη στρατηγική της Reds αναμένονται εντός των επόμενων ωρών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αποεπενδυση από το εμπορικό πάρκο των Σπάτων εξετάζεται τα τελευταία χρόνια κι ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί κι από άλλους ενδιαφερόμενους με παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.

    Το εμπορικό βρίσκεται σε έκταση 91 στρεμμάτων στα Σπάτα, φιλοξενεί σε συνολικά 53.000 τετραγωνικά μέτρα μεγάλους λιανέμπορους, ενώ το 2022, η επισκεψιμότητά του ήταν αυξημένη κατά 13% το 2022 σε σχέση με το 2019.

    Πριν από πέντε χρόνια, η Ελλάκτωρ ολοκλήρωσε επένδυση 25 εκατομμυρίων, που αύξησε την επιφάνεια του Smart Park κατά 15.000 τ.μ.. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο deal που έγινε στην περιοχή ήταν η αλλαγή η ιδιοκτησίας του McArthur Glen (νυν Designer Outlet), που πέρασε από τις McArthur – Bluehouse στη Lamda Development.

    Η εταιρεία που ελέγχει το ακίνητο προχώρησε στα τέλη Ιανουαρίου στη σύναψη κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική συνολικού ποσού 71,4 εκατ. για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους. Επίσης, η εταιρεία προχώρησε σε εκ νέου αντιστάθμιση κινδύνου επιτοκίου του νέου δανείου για το 70% του δανεισμού, επιτυγχάνοντας ικανοποιητικά spreads, όπως αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις του 2022.

    Από την πλευρά της, η Trade Estates ετοιμάζει την είσοδο της στο Χρηματιστήριο τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ διαθέτει χαρτοφυλάκιο άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούμενο από εμπορικα πάρκα και αποθήκες.

    Διαβάστε επίσης

    Η Reds ξεκινά την επέκταση του Smart Park

    Reds: Η πρόοδος και οι εκκρεμότητες για την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου

    Νέα σχέδια επέκτασης του Smart Park από την Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ