• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νέος CEO ο Μπεράντα της Σίτι – Έκπληξη σε φιλάθλους και επενδυτές

    • Μαρία Βε

    Ομάρ Μπεράντα (Πηγή:beinsports.com)


    Τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταλαμβάνει ο Ομάρ Μπεράντα, προκαλώντας τεράστια έκπληξη σε φιλάθλους και επενδυτές, καθώς είναι από τους βασικούς άντρες πίσω από την πρόσφατη επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου, που απολάμβανε η τοπική αντίπαλος Μάντσεστερ Σίτι.

    Υπενθυμίζεται ότι η Γιουνάιτεντ αναζητούσε διευθύνοντα σύμβουλο για να διαδεχθεί τον Ρίτσαρντ Άρνολντ, ο οποίος έφυγε από το Ολντ Τράφορντ πριν ο βρετανικός πολυεθνικός όμιλος INEOS του Ράτκλιφ συμφωνήσει να αγοράσει το 25% των μετοχών του συλλόγου.

    Μάλιστα, αναζητούσε έναν υποψήφιο με αποδεδειγμένα καλό ιστορικό στο ποδόσφαιρο, αλλά και έναν πολύ ικανό να διευθύνει τον επιχειρηματικό τομέα και ο Μπεράντα, έχει διαπρέψει σε αυτούς τους τομείς στη Σίτι και στην Μπαρτσελόνα.

    Συνεργάστηκε στενά με τον διευθυντή της Σίτι, Τξίκι Μπεγκιριστάν, σε τομείς όπως μεταγραφές και συμβόλαια και συμμετείχε στην υπογραφή υψηλού προφίλ του επιθετικού Έρλινγκ Χάαλαντ το καλοκαίρι του 2022.

    Επίσης, σύμφωνα με την «Athletic», το περασμένο καλοκαίρι, απέρριψε ρόλους διευθύνοντος συμβούλου σε ομάδα της Premier League, ομάδες της MLS και ένα μεγάλο franchise της NFL.

    Σε δήλωσή της η Γιουνάιτεντ αναφέρει ότι ο διορισμός του Μπεράντα «είναι το πρώτο βήμα» του συλλόγου που επικεντρώνεται «στο ποδόσφαιρο και την απόδοσή του στο γήπεδο».

    Σημείωσε ακόμη ότι «Ως ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του ποδοσφαίρου και όντας στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Ομάρ, φέρνει μαζί του την τεχνογνωσία, το πάθος και το αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένης ηγεσίας, προκειμένου να βοηθήσει και να οδηγήσει ολόκληρο το σύλλογο στην ομαλή αλλαγή».

    Δήλωσε δε, ότι η ημερομηνία έναρξης του Μπεράντα, θα επιβεβαιωθεί εν ευθέτω χρόνω. Είναι όμως πολύ πιθανό, να αναλάβει τα καθήκοντά του το καλοκαίρι, ενόψει της νέας σεζόν.

    Η κίνηση αυτή θεωρείται από πολλούς μια μεγάλη επιτυχία, εν μέσω μιας περιόδου ριζικών αλλαγών στην 20 φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας, αλλά για τον Μπεράντα, η απόφαση να φύγει από τη Σίτι ήταν δύσκολη.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που κολακεύτηκε από την ευκαιρία που του δίνει η Γιουνάιτεντ, λυπήθηκε για την έξοδό του από τη Σίτι, μια οργάνωση που είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη στον κόσμο και αρκετά μπροστά από τους τοπικούς αντιπάλους της.

    Από μεριάς της η Σίτι λυπήθηκε που είδε τον Μπεράντα να αποχωρεί, αλλά παρά το γεγονός ότι πήγε στη Γιουνάιτεντ, δεν υπήρξε εχθρότητα απέναντί του, ενώ η ομάδα του Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ, χειρίστηκε την αποχώρησή του με διακριτικότητα, καθώς δεν ανησυχεί για το μέλλον της.

    Οσον αφορά την Γιουνάιτεντ, ο Πάτρικ Στιούαρτ εργάζεται ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλός της από το τέλος του έτους, όταν ο Άρνολντ άφησε τον ρόλο.

    Είναι ο επικεφαλής νομικός της Γιουνάιτεντ και εντάχθηκε στον σύλλογο το 2006, υπεύθυνος για την επίβλεψη των νομικών υποθέσεων του συλλόγου και τη διαχείριση των σχέσεων με βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, όπως η Premier League.

    Η Γιουνάιτεντ επισημαίνει ότι ο Στιούαρτ θα συνεχίσει στον προσωρινό του ρόλο μέχρι να ξεκινήσει ο Μπεράντα, ο οποίος ήταν επικεφαλής διευθυντής στο City Football Group (CFG), το οποίο κατέχει τη Σίτι και μια σειρά άλλων συλλόγων σε όλο τον κόσμο.

    Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, η μετοχή του Ομίλου έκλεισε με άνοδο 1,83 στη Νέα Υόρκη στα 20,57 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΔΕΗ-Mytilineos: Στο Λονδίνο τα δύο ελληνικά success stories- Η επόμενη μέρα

    Εγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο της Ηellenic Seaplanes



    ΣΧΟΛΙΑ