• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επιβεβαιώθηκε η βελτιωμένη προσφορά από τον Τζιμ Ράτκλιφ

    • NewsRoom

    Τζιμ Ράτκλιφ, Βρετανός επιχειρηματίας


    Επιβεβαιώθηκε η κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Σιρ Τζιμ Ράτκλιφ και τον όμιλό του INEOS.

    Ο Ράτκλιφ είχε ζητήσει από τη Raine Group, που διαχειρίζεται την πώληση για τους  Γκλέιζερς, να υπάρξει παράταση στην προθεσμία η οποία έληγε το βράδυ της Τετάρτης.

    Η βελτιωμένη προσφορά του Ράτκλιφ πιστεύεται πως φτάνει τις 5 δισ. λίρες. Η αρχική του προσφορά ήταν κάτω από 4,5 δισ. λίρες.

    Μια δήλωση από έναν εκπρόσωπο της Ineos ανέφερε: «Ο Sir Jim Ratcliffe και η Ineos μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουμε υποβάλει μια αναθεωρημένη προσφορά».

    Υπενθυμίζεται πως μια κοινοπραξία του Κατάρ, με επικεφαλής τον Σεΐχη Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Τζέι Τζέι Αλ Θάνι, έχει ήδη καταθέσει μια βελτιωμένη προσφορά πάνω από την αρχική της, των 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

    Την τελευταία στιγμή, δύο ακόμα προσφορές προτάθηκαν από ενδιαφερόμενους, μία από τον Φινλανδό επιχειρηματία Thomas Zilliacus, και μια από το  Elliott Investment Management LP, για ένα μικρό μερίδιο στο σύλλογο.

    Διαβάστε επίσης

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φινλανδός επιχειρηματίες προσφέρθηκε να αγοράσει την ομάδα από κοινού με τους οπαδούς

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νέα προσφορά άνω των 5 δις λιρών από τον Bρετανό tycoon Τζιμ Ρατκλιφ για την εξαγορά της



    ΣΧΟΛΙΑ