• Business

    LVMH: Ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 1,5 δις ευρώ

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Η εταιρεία με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αποτίμηση στην Ευρώπη, η LVMH, είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν την Πέμπτη, ύστερα από την ανακοίνωσή της για buybacks αξίας 1,5 δις. ευρώ.

    Η διαδικασία της επαναγοράς ιδίων μετοχών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου, με τις μετοχές της να ανακάμπτουν πάνω από 2% και τη συνολική άνοδο μέσα στο 2023 να ξεπερνάει το 9%.

    Άνθιση στα αγαθά πολυτελείας

    Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της LVMH, Μπερνάρ Αρνό μπορεί να έχασε την πρώτη θέση μεταξύ των billionaires παγκοσμίως από τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, όμως παραμένει στην κορυφή των επικεφαλής στην αγορά των luxury brands, με την εταιρεία του να ξεπερνάει τα 404 δις δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

    Ο Γάλλος επιχειρηματίας και η οικογένειά του κατέχουν περίπου το 48% των μετοχών της LVMH, με σχεδόν το 64% των δικαιωμάτων ψήφου.

    Η αγορά πολυτελείας είδε μία ανέλπιστη άνθιση τους τελευταίους μήνες, παρά τη γενικότερη πτώση των δεικτών. Οι καταναλωτές επέμειναν στην αγορά πολυτελών ειδών παρά τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων, εκτοξεύοντας τα κέρδη στην πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου.

    Δυναμική άνοδος στις αγορές

    Οι μετοχές των εταιρειών με luxury brands έδειξαν δυναμική παρόμοια με αυτή των μετοχών τεχνολογίας το 2021. Αν και το τέταρτο τρίμηνο κατεγράφησαν ρωγμές στην ανθεκτικότητα των καταναλωτών, η πορεία των μετοχών συμμετείχε ενεργά στο ράλι των προηγούμενων εβδομάδων, τροφοδοτούμενη και από το άνοιγμα της Κίνας.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, aναγκασμένοι να μείνουν σπίτι λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης για τον Covid, οι Κινέζοι καταναλωτές έχουν εξοικονομήσει το ένα τρίτο του εισοδήματός τους μέσα στο 2022, καταθέτοντας 17,8 τρισεκατομμύρια γιουάν (2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια) σε τράπεζες, τις οποίες οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα μετατραπούν εν μέρει σε δερμάτινες τσάντες αξίας χιλιάδων δολαρίων.

    Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι εταιρείες LVMH και Hermes θα παρουσιάσουν πολλαπλάσια κέρδη, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ για την Kering, εκτιμάται ότι τα κέρδη της θα αντιστοιχούν στις προβλέψεις. Οι αναλυτές βλέπουν επίσης σχετικά μικρή ανοδική πορεία στις τιμές-στόχους των μετοχών με άνοδο 4,4% για τη μετοχή της LVMH το επόμενο έτος, αύξηση 5,7% για την Kering και πτώση 9,6% για την Hermes.

    Διαβάστε επίσης:

    LVMH: Αναζητεί τον επόμενο σχεδιαστή στο πρόσωπο του Pharrell Williams



    ΣΧΟΛΙΑ