• Business

    LVMH: Αναζητεί τον επόμενο σχεδιαστή στο πρόσωπο του Pharrell Williams

    • NewsRoom
    O μουσικός παραγωγός Pharrell Williams βρίσκεται σε συζητήσεις με τη LVMH, του Μπερνάρ Αρνό (δεξιά) για τη θέση του επικεφαλής σχεδιαστή.

    O μουσικός παραγωγός Pharrell Williams βρίσκεται σε συζητήσεις με τη LVMH, του Μπερνάρ Αρνό (δεξιά) για τη θέση του επικεφαλής σχεδιαστή.


    Ύστερα από 13 Grammy και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, ο Pharrell Williams, ο διάσημος μουσικός παραγωγός με προσωπική περιουσία 250 εκατ. δολαρίων  που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως η Britney Spears και ο Justin Timberlake, βρίσκεται σε συζητήσεις με το luxury brand της LVMH για να αναλάβει τη διεύθυνση του ανδρικού σχεδιαστικού τμήματος.

    Ο 49χρονος μουσικός παραγωγός κι ένας από τους πιο διάσημους Αμερικανούς celebrities αναμένεται να αναλάβει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, εφόσον προχωρήσουν οι συζητήσεις, τη θέση του Virgil Abloh, του επικεφαλής σχεδιαστή που πέθανε το 2021, ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος Αμερικανός που διορίστηκε επικεφαλής σε ευρωπαϊκό οίκο μόδας.

    Η στρατηγική επιλογή του LVMH

    Η LVMH εξετάζει νέους τρόπους να διατηρήσει τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων, οι οποίοι οδήγησαν την εταιρεία να έχει την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη και τον ιδρυτή της Μπερνάρ Αρνό, να φτάσει στην πρώτη θέση του top ten δισεκατομμυριούχων στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Έλον Μάσκ.

    Γι’ αυτό το λόγο και διαφοροποιείται από τις αντιπάλους του όπως η Kering, που κατέχει τη Gucci. Στα τέλη Ιανουαρίου, η Gucci, η ναυαρχίδα της Kering, όρισε τον Sabato de Sarno, έναν ελάχιστα γνωστό Ιταλό σχεδιαστή που εργαζόταν στο παρελθόν στη Valentino SpA, ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή. Αντίθετα, η LVMH επιθυμεί να τραβήξει άμεσα τα βλέμματα πάνω της, με την επιλογή ενός διάσημου celebrity, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «Μίδας των μουσικών hits».

    Ο πολυτελής οίκος μόδας χρειάστηκε 164 χρόνια για να γίνει το νούμερο ένα brand της βιομηχανίας πολυτελών ενδυμάτων. Η αξία της το 2018 άγγιζε τα 10 δις.  δολαρίων αλλά διπλασιάστηκε σε τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με αναλυτές, η έκρηξη της αξίας της, εκτόξευσε την εταιρεία στη πρώτη θέση μεταξύ των πολυτελών brands.

    Ο ρυθμός ανάπτυξης όμως έχει αμφισβητηθεί από πολλούς αναλυτές, οι οποίοι αναμένουν μείωση των εσόδων από αγοραστές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες, με την κόρη του Αρνό, Ντελφίν  να αναλαμβάνει τη Dior, θα μπορούσε να αποτελεί έναν ακόμα λόγο ανησυχίας για τους επενδυτές, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας.

    Ο celebrity με τις μουσικές επιτυχίες

    Ο Pharrell Williams έγινε γνωστός την δεκαετία του ΄90 χάρη στο συγκρότημα που συμμετείχε, τους The Neptunes. Στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της pop μουσικής και ανέλαβε τη μουσική παραγωγή δεκάδων δίσκων, δημιουργώντας μια σειρά από νο. 1 singles.

    Έχει συμμετάσχει στο δημοφιλές παιχνίδι The Voice, έδωσε τη φωνή του σε έναν χαρακτήρα στη ταινία Sing 2 και ήταν υποψήφιος 38 φορές για Grammy, εκ των οποίων τις 13 νίκησε. Δύο τραγούδια του κέρδισαν υποψηφιότητα και για τα Όσκαρ το 2014 και 2017.

    Το Billionaire Boys Club

    Ο 49χρονος παραγωγός μπορεί να είναι γνωστός για την πορεία του στη μουσική, όμως εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της μόδας.

    Η εταιρεία streetwear Billionaire Boys Club καθώς και το brand παπουτσιών Ice Cream είναι δύο από τα επιχειρηματικά βήματα τουWilliams. Και όλα αυτά έγιναν υπό την ομπρέλα της LVMH, καθώς ο Williams συνεργάστηκε με τον δημιουργικό διευθυντή Μαρκ Τζέικομπς για μια σειρά κοσμημάτων και γυαλιών ηλίου.

    «Ο Vuitton για μένα είναι σχολείο», είπε ο κ. Ουίλιαμς σε μια συνέντευξη το 2008 συζητώντας για τη νέα συνεργασία του.

    Ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της μόδας, όπως Diesel, Chanel και Moncler, αλλά και με την Adidas.

    Και δεν έχει μπει στο χώρο της μόδας μόνο ως επιχειρηματίας αλλά και για τις επιλογές του στο ντύσιμο, οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης πολλές φορές.

    Το 2015 του απονεμήθηκε το Fashion Icon Award από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Bernard Arnault: O πλουσιότερος άνθρωπος σήμανε την έναρξη της κούρσας διαδοχής – Οι πέντε κληρονόμοι της αυτοκρατορίας των 200 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ