• Business

    Ο Elon Musk είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Δεύτερος ο Mr Louis Vuitton

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο Elon Musk είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς κατάφερε να εκθρονίσει τον Γάλλο Bernard Arnault που κατείχε επί σχεδόν δύο μήνες την πρωτιά.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Musk εκτινάχθηκε καθώς η μετοχή της Tesla σημειώνει άνοδο σχεδόν 70% από τις αρχές του έτους.

    Οι επενδυτές έχουν έχουν στραφεί και πάλι σε μετοχές με υψηλότερες δυνατότητες ανάπτυξης εν μέσω των ενδείξεων για βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της Fed. Παράλληλα, η εταιρεία επωφελήθηκε από την μεγαλύτερη ζήτηση που υπάρχει για τα ηλεκτρικά της οχήματα μετά την μείωση των τιμών σε πολλά μοντέλα της.

    Τα αποτελέσματα της Tesla για το τέταρτο τρίμηνο του έτους ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο, ενώ κατέγραψε ρεκόρ στις παραδόσεις αυτοκινήτων.

    Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά 5,5% την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, κλείνοντας στα 207,63 δολάρια.

    Η περιουσία του Elon Musk ανήλθε στα 187,1 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, ξεπερνώντας κατά μόλις 2 δισ. δολάρια αυτήν του ιδιοκτήτη της Louis Vuitton, του 73χρονου μεγιστάνα Bernard Arnault.

    Την Τετάρτη η Tesla θα πραγματοποιήσει την Ημέρα Επενδυτών για το 2023, κατά την οποία η διοίκηση της εταιρείας θα συζητήσει τα μακροπρόθεσμα επεκτατικά της σχέδια.

    Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2022, η μετοχή της Tesla έχασε το 68% της αξίας της. Σε απόλυτα νούμερα εξανεμίστηκαν 705 δισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή της αξία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Musk: Απέλυσε το 10% του προσωπικού της Twitter

    Κάθι Γουντ: Πόσο πετυχημένο είναι το στοίχημά στον Έλον Μασκ και τη Tesla;



    ΣΧΟΛΙΑ