• Business

    Lorenzo Bertelli: Ο κληρονόμος της Prada δηλώνει ανοιχτός σε ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών

    • Bloomberg

    Lorenzo Bertelli


    Η Prada είναι ανοιχτή σε ενδεχόμενες εξαγορές εάν προκύψουν ευκαιρίες στον κλάδο ειδών πολυτελείας, σύμφωνα με τον κληρονόμο της ιταλικής οικογένειας δισεκατομμυριούχων, αναφέρει το bloomberg.

    «Ήμασταν και θα είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να εξετάζουμε ευκαιρίες», δήλωσε ο Lorenzo Bertelli στους δημοσιογράφους την Τρίτη κατά την παρουσίαση του ανακαινισμένου εργοστασίου πλεκτών στo Τορτζάνο της Ιταλίας.

    Ο Bertelli, γιος των ιδρυτών της εταιρείας Patrizio και Miuccia Prada, και επικεφαλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Prada, ερωτήθηκε για το μέλλον της Giorgio Armani και απάντησε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα καθώς δεν γνώριζε το σχέδιο του ιδρυτή Giorgio Armani για την επιχείρησή του.

    Τον περασμένο μήνα, ο Armani άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανών αλλαγών στην ιταλική αυτοκρατορία μόδας που έχει δημιουργήσει, όταν ο ίδιος σταματήσει να είναι επικεφαλής.

    Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας, ο οποίος πλησιάζει τα 90α του γενέθλια, δήλωσε τότε στο Bloomberg News ότι δεν θα απέκλειε μια συγχώνευση του ομίλου του.

    Τα σχόλια του Armani τροφοδότησαν τις εικασίες για το μέλλον της ιταλικής βιομηχανίας πολυτελών ειδών, όπου πολλές εταιρείες εξακολουθούν να είναι ανεξάρτητες και να διοικούνται από ισχυρές οικογένειες – συμπεριλαμβανομένων των Salvatore Ferragamo, Moncler και Ermenegildo Zegna. Όλες τους υστερούν σε κλίμακα σε σύγκριση με τους ισχυρούς Γάλλους ανταγωνιστές τους, που δραστηριοποιούνται στις εξαγορές, την LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και την Kering.

    Επενδύσεις στην Ιταλία

    Η Prada, από την πλευρά της, έχει κάνει μια σειρά επενδύσεων σε προμηθευτές στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια, καθώς εργάζεται για να αυξήσει την εσωτερική παραγωγή και να κάνει πιο γρήγορη την αλυσίδα εφοδιασμού της.

    Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στις επενδύσεις στην Ιταλία, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Andrea Guerra στην εκδήλωση της Τρίτης. Συγκεντρώνοντας μικρούς προμηθευτές, η εταιρεία μπορεί να παρέχει την απαραίτητη κλίμακα και σταθερότητα, είπε.

    «Η επένδυση του Ομίλου στην βιομηχανική ανάπτυξη για το 2024 είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, εξαιρουμένων των εξαγορών, οι οποίες αποτελούν σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας», δήλωσε ο Guerra.

    Η Prada, η οποία κατέχει επίσης την Miu Miu, ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου τον περασμένο μήνα και συνεχίζει να υπερτερεί έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της.

    Τα θετικά αποτελέσματα της συγκρίνονται με τις αδύναμες επιδόσεις του γαλλικού ανταγωνιστικού ομίλου Kering, του οποίου το μεγαλύτερο brand, η Gucci, επιδιώκει να επανατοποθετηθεί στα πιο πολυτελή εμπορικά σήματα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Giorgio Armani: Εξετάζει το σχέδιο διαδοχής – Δεν αποκλείει συγχώνευση ή IPO

    Gucci: Πρώην μεγαλοστέλεχος των LVMH και Prada αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή CEO

    Prada: Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ σε «νέας γενιάς» πολυτελή καταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ