• Business

    Leonid Radvinsky: Ο ιδιοκτήτης του OnlyFans πήρε 500 εκατ. δολάρια από μερίσματα σε δύο χρόνια

    • Bloomberg
    Leonid Radvinsky

    Leonid Radvinsky


    Η συνδρομητική υπηρεσία περιεχομένου OnlyFans δήλωσε ότι πλήρωσε στον ιδιοκτήτη της Leonid Radvinsky περίπου 517 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα από τα τέλη του 2020.

    Τα κέρδη της πλατφόρμας που είναι γνωστή για το πορνογραφικό της περιεχόμενο, εκτινάχθηκαν λόγω των χρηστών και των δημιουργών που συρρέουν σε αυτήν από την περίοδο της πανδημίας και έπειτα.

    Η OnlyFans εμφάνισε κέρδη προ φόρων 433 εκατ. δολάρια το έτος που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, επτά φορές περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της την Πέμπτη. Ο Radvinsky έλαβε 284 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα για την περίοδο και επιπλέον 233 εκατομμύρια δολάρια το 2022 έως το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Η επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, που ιδρύθηκε το 2016, προσφέρει μια πύλη πώλησης συνδρομών για περιεχόμενο που διατίθεται απευθείας στους followers, από την οποία λαμβάνει το 20%. Αν και το OnlyFans φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, είναι περισσότερο γνωστό για το πορνογραφικό περιεχόμενο, μια κατηγορία που πέρυσι ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να απαγορεύσει αλλά μία εβδομάδα μετά ανακάλεσε την απόφαση του.

    Ο Radvinsky έχει παρελθόν στην ψυχαγωγία ενηλίκων και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας συμμετοχών της OnlyFans, Fenix ​​International Ltd. Το 2004, η Microsoft Corp. μήνυσε τον επιχειρηματία ισχυριζόμενη ότι έστειλε εκατομμύρια παραπλανητικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πελάτες του Hotmail. Οι δικηγόροι του απάντησαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι και η υπόθεση απορρίφθηκε αργότερα.

    Τα έσοδα της πλατφόρμας αυξήθηκαν στα 932 εκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2021 από 358 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς το OnlyFans υπερδιπλασίασε τον αριθμό των συνδρομητών και αύξησε τον αριθμό των δημιουργών κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, αναφέρει η ετήσια έκθεση.

    Οι προτεραιότητές της πλατφόρμας φέτος περιλαμβάνουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την εποπτεία περιεχομένου, τις κυβερνητικές σχέσεις και την προώθηση της νέας υπηρεσίας ροής βίντεο OFTV.

    Διαβάστε ακόμη:

    Daniel Kretinsky: Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος που αγόρασε ένα γαλλικό κάστρο έναντι 43 εκατ. ευρώ

    Gautam Adani: Ο άγνωστος δισεκατομμυριούχος που αναδείχθηκε στον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ