• Business

    Daniel Kretinsky: Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος που αγόρασε ένα γαλλικό κάστρο έναντι 43 εκατ. ευρώ

    • Bloomberg
    Daniel Kretinsky

    Daniel Kretinsky


    Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Daniel Kretinsky απέκτησε ένα κάστρο στα νοτιοδυτικά του Παρισιού έναντι 43 εκατ. ευρώ (43,1 εκατομμύρια δολάρια), με στόχο να το μετατρέψει σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, σύμφωνα με πληροφορίες του bloomberg.

    Πρόκειται για το Chateau du Marais και την έκταση που το περιβάλλει, το οποίο ανήκε σε μια γαλλική οικογένεια αριστοκρατών. Η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Εκπρόσωποι του Kretinsky αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Ο 47χρονος δισεκατομμυριούχος έφτιαξε την περιουσία του αγοράζοντας σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με τον όμιλό του EPH και έχει επενδύσει σε μεγάλες εταιρείες όπως η Royal Mail Plc, η West Ham FC και ομίλους λιανικής, όπως η Casino Guichard-Perrachon SA και η Fnac Darty SA στη Γαλλία. Παράλληλα κατέχει ποσοστό και στην Le Monde.

    Το Chateau du Marais, που βρίσκεται 36 χιλιόμετρα (22 μίλια) από το Παρίσι, είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής του Λουδοβίκου XVI. Διαθέτει πολλά κτίρια, μια λίμνη σαν καθρέφτη μήκους 550 μέτρων και ένα πάρκο αγγλικού στιλ.

    «Το σχέδιο είναι να ανακαινιστεί πλήρως το εσωτερικό για να δημιουργηθεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο», λέει ο δήμαρχος του Val-Saint-Germain, Serge Deloges, όπου βρίσκεται το κάστρο. «Αυτό μπορεί να είναι καλό μόνο για την πόλη».

    Η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε από την Gregoire de Commarque και τις εργασίες ανακαίνισης θα αναλάβουν οι αρχιτέκτονες Perrot & Richard, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Gautam Adani: Ο άγνωστος δισεκατομμυριούχος που αναδείχθηκε στον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου

    Mukesh Ambani: Οι διάδοχοι της αυτοκρατορίας των 220 δισ. δολαρίων

    Λέοναρντ Ν. Στερν: Ο δισεκατομμυριούχος με τη συλλογή που έρχεται στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ