• Business

    Λευτέρης Κρέτσος: Έτσι θα κερδίσει το τουριστικό “στοίχημα” ο Αλέξης Τσίπρας!

    λευτερης κρετσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    “Στοίχημα” για την επιβολή ή όχι πρόσθετων φόρων  στο τουριστικό προϊόν έπρεπε να βάλει ο Πρωθυπουργός και όχι για την πορεία της τουριστικής κίνησης! “Σίγουρα θα το έχανε”, σύμφωνα με τους τουριστικούς επιχειρηματίες!

    Ένας-ένας τα στελέχη της Κυβέρνησης, στην προσπάθεια τους να κερδίσει ο Πρωθυπουργός, πάση θυσία, το “στοίχημα” που έβαλε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών, έχουν επιδοθεί σε αλλεπάλληλες δηλώσεις ανεξάρτητα εάν γνωρίζουν ή όχι τον κλάδου του ελληνικού τουρισμού!

    Ευλόγως, λοιπόν, οι τουριστικοί επιχειρηματίες αναρωτιόνται “ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και τι ξέρουν για τον κλάδο μας;”.

    Εκτός λοιπόν, από τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, ο οποίος σε δηλώσεις του κατά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναμένει διπλάσια, τουλάχιστον, αύξηση των Αμερικανών τουριστών από την Αμερική, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος που βρέθηκε και αυτός πριν από λίγες ημέρες στην Αμερική (στην ίδια αποστολή με τον κ.Παππά) εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα!

    Ο ίδιος μάλιστα δεν περιορίσθηκε μόνο στο να εκφράσει τα αισθήματα αισιοδοξίας του αλλά προχώρησε και ένα βήμα πιο κάτω, δίνοντας και ακριβή αριθμό τουριστών που πρόκειται να δεχθεί η Ελλάδα φέτος: 26,5 εκατ. τουρίστες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ξενοδόχοι επικαλούνται τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία οι επισκέπτες θα φθάσουν τις 23,5 εκατ. άτομα.

    PAPPAS_KRETSOS

    “Η Ελλάδα θα δεχθεί περισσότερους από τα 26,5 εκατ. τουρίστες που είχε προσελκύσει το 2015, παρά την προσφυγική κρίση και τα μέτρα αυστηρότητας”.

    “Είκοσι επτά εκατομμύρια τουρίστες είναι ένας μεγάλος στόχος, είναι ορόσημο”, δήλωσε ο κ. Κρέτσος και όπως είπε, “υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τα 27,5 εκατ. περίπου. Υπάρχει μια πιο συλλογική προσέγγιση στις τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα”, τόνισε, “η οποία συμβάλλει στη δημιουργία θετικών προοπτικών”. Άλλωστε, οι τουρίστες, όπως είπε, είναι πιθανό να οδηγηθούν στην Ελλάδα εξαιτίας της αστάθειας σε άλλες χώρες της Μεσογείου, οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα ήταν ανταγωνιστές.

    Αισιόδοξος ήταν γενικώς ο κ. Κρέτσος και για την ελληνική οικονομία, λέγοντας ότι η χώρα έχει επιδείξει εντυπωσιακές επιδόσεις στην αύξηση των δημόσιων εσόδων και εξαγωγών και στην προσέλκυση ευρωπαϊκών πόρων από την τελευταία συμφωνία που επετεύχθη με τους δανειστές τον περασμένο Ιούλιο. “Για πρώτη φορά από το 2010 πιστεύουμε ότι πραγματικά μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα και να περάσουμε σε μια νέα περίοδο οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας”, είπε.

    Από την πλευρά τους οι τουριστικοί επιχειρηματίες, παρακολουθούν τις εξελίξεις ως απλοί παρατηρητές, αφού δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα με τις διαμαρτυρίες τους, να πετύχουν απολύτως τίποτα παρά μόνο την μετάθεση του τέλους πληρότητας κατά ένα χρόνο, γεγονός το οποίο εξακολουθεί να μην τους «εξυπηρετεί»!

    Βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μέσω του twitter του χαρακτήρισε “θετική τη δέσμευση Πρωθυπουργού να μην επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης ως το 2018” και εξέφρασε την ευχή να μην “εφαρμοστεί ποτέ και να παταχθεί η φοροδιαφυγή”.

    Όσον αφορά στο “στοίχημα” όλο και περισσότεροι τουριστικοί επιχειρηματίες ευελπιστούν να το κερδίσει ο Πρωθυπουργός, όμως, το μεταθέτουν, κατ΄αρχήν στην διασφάλιση της εκπροσώπησης του συνόλου του κλάδου “χωρίς κλειστές πόρτες… και αυτό με τον κλάδο ενωμένο” και κατά δεύτερον στην επιβολή ή όχι επιπρόσθετων φόρων, γεγονός το οποίο θα καταστήσει μη ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν εσαεί!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sklireni-to-pechnidi-stin-kipro-gia-tis-efthines-tis-ikonomikis-katarrefsis-ston-isangelea-ki-alli-ipothesi-tis-trapezas-kiprou/46275

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/g-prokopiou-etsi-afxithikan-ta-kerdi-tis-dynagas-lng-sto-proto-trimino-tou-etous/46246

     



    ΣΧΟΛΙΑ