• Business

    Lawrence Stroll: Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin πούλησε μερίδιο της ομάδας F1

    • Bloomberg

    Lawrence Stroll


    Με τη Formula 1 να προετοιμάζεται για το δημοφιλές Grand Prix του Λας Βέγκας, ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο της ομάδας της Aston Martin στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Arctos Partners.

    Η επένδυση της Arctos, η οποία έχει μερίδιο στους Boston Red Sox και στην Liverpool Football Club, Fenway Sports Group, αποτιμά την ομάδα της F1 σε περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τη συμφωνία, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg.

    Είναι η πρώτη φορά που ο Stroll πουλάει μετοχές της ομάδα της F1, για την οποία οδηγεί ο γιος του Lance.

    Lance Stroll (Πηγή: formula1.com)

    Είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος της Aston Martin Lagonda Global Holdings, της βρετανικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων.

    Ο άλλος οδηγός F1 της Aston Martin — ο Fernando Alonso — είναι αυτή τη στιγμή τέταρτος στη βαθμολογία.

    Να σημειωθεί ότι το Bloomberg ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η ομάδα της Aston Martin είχε προσεγγιστεί από πιθανούς υποστηρικτές.

    Μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες

    «Οι ομάδες της Formula 1 εκτιμήθηκαν σημαντικά σε αξία τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοτικότητας του αθλήματος», δήλωσε ο Stroll στα κεντρικά γραφεία της Aston Martin F1 στο Silverstone, την έδρα του Βρετανικού Grand Prix.

    «Λοιπόν, είχαμε συνομιλίες, αλλά δεν υπάρχει τίποτα στα χαρτιά ακόμη», συμπλήρωσε.

    Lawrence Stroll (Φωτογράφος: Chris Ratcliffe/Bloomberg)

    Το deal έρχεται την παραμονή του πολυδιαφημισμένου Grand Prix του Λας Βέγκας αυτό το Σαββατοκύριακο και δείχνει την αυξανόμενη απήχηση της F1 στις ΗΠΑ, ανέφερε η ομάδα της Aston Martin.

    «Η εμπορική μου ομάδα ήρθε σε εμένα και είπε ότι πραγματικά αισθανόμαστε ότι υπάρχουν μερικές μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες, σε σχέση με αυτές τις 30 ομάδες, ιδιαίτερα με επίκεντρο τις ΗΠΑ», τόνισε ο Stroll στο Το Bloomberg Television, αναφερόμενος στις επενδύσεις που έχει κάνει η Arctos σε αθλητικά περιουσιακά στοιχεία.

    Αυξάνεται η δημοτικότητα

    Σημειώνεται ότι η F1 έχει δει τη δημοτικότητά της να εκτινάσσεται στα ύψη στις ΗΠΑ, λόγω κυρίως της επιτυχίας της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix “Drive to Survive”.

    Τον Ιούνιο, η ομάδα F1 Alpine της Renault εξασφάλισε 200 εκατομμύρια ευρώ (217 εκατομμύρια δολάρια) από την RedBird Capital και την Otro Capital, καθώς και από τους ηθοποιούς Ryan Reynolds και Rob McElhenney, εκτιμώντας την στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

    Oracle Red Bull Racing’s RB7 drives during ¡Vamos, Vegas! in Las Vegas, Nevada, USA in November, 2022. // Garth Milan / Red Bull Content Pool // SI202308030494 // Usage for editorial use only //

    Η MSP Sports Capital, στην οποία περιλαμβανόταν και ο διάδοχος της Walmart, Rob Walton, χρηματοδότησε την ομάδα F1 της McLaren τον Δεκέμβριο του 2020, ανέφερε το Bloomberg News τον περασμένο μήνα.

    Η επένδυση αποτίμησε τη McLaren στα 560 εκατομμύρια λίρες, σημείωσε η εταιρεία εκείνη την εποχή.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πωλήσεις ρεκόρ στα ενεχυροδανειστήρια – Πόση δύναμη έχει το «μεταχειρισμένο»;

    GasLog (Πήτερ Γ. Λιβανός): Εξασφάλισε δάνειο 2,8 δισ. δολαρίων

    Mytilineos: Πότε υπογράφει τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής – Η «συνεργασία» με τη HelleniQ



    ΣΧΟΛΙΑ