• Business

    Lavipharm: Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, τα €100 εκατ. και… οι σαμπάνιες!!!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm


    Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξε την Παρασκευή ο Τηλέμαχος Λαβίδας με την μετοχή να πιάνει τα 100 + εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίηση και η μετοχή να ενισχύεται πάνω από 76 από τα επίπεδα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (0,34 ευρώ).

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντική ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων στο 5μηνο με ισχυρή αύξηση των εξαγωγών με αιχμή το διαδερμικό προϊόν (patch) για τους χρονίως πάσχοντες από πίεση (υπέρταση).

    Στο πλαίσιο αυτό, σχετικά με τις πωλήσεις του ά 3μήνου, εντυπωσιακή άνοδο κατά 53,8% παρουσιάζουν οι εξαγωγές της Lavipharm, όπου το διαδερμικό σύστημα κλονιδίνης έχει ήδη συνεισφέρει κατά το Α’ τρίμηνο Ευρώ 1,68 εκατ. και η ίδια τάση συνεχίζεται με σημαντικά αυξητικούς ρυθμούς και στο τέλος του ά 6μήνου.

    Ο Τηλέμαχος Λαβίδας θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος και μαζί του ο Τάσος Αστυφίδης, ιδιοκτήτης της Ambrosia Capital που έτρεξαν το  project της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των 58 εκατ. ευρώ, που απ’ ότι φαίνεται από το χρηματιστηριακό ταμπλό, δεν επρόκειτο για πυροτέχνημα, μιας και τα λεφτά έπιασαν τόπο.

    Η αγορά κάνει λόγο για εντυπωσιακό άλμα της εταιρείας στις εξαγωγές, που εκτοξεύτηκαν κατά 53,8%, που σημαίνει 5,86 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,86 εκατ. ευρώ αφορούν στο διαδερμικό προϊόν για την υπέρταση.

    Τα υπόλοιπα 4, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η διοίκηση της εταιρείας στους αναλυτές, συνδέονται με τα επιθέματα φαιντανύλης που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ισχυρών πόνων, τα οποία, επίσης, κινούνται ανοδικά.

    Καλά τα αποτελέσματα και από τις πωλήσεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στο εσωτερικό με  ένα πολύ μεγάλο μέρος να αναφέρεται στα γενόσημα καθώς έχουν παρουσιάσει αύξηση 26% σε σχέση με το 2021 φέρνοντας έσοδα 5,36 εκατ. ευρώ από 4,25 εκατ. ευρώ.

    Και όλα αυτά προ… TIKUN.

    Από τις αρχές του 2024, σύμφωνα με όσα περιμένει η αγορά από τις δηλώσεις του Τηλέμαχου Λαβίδα, η ΛΑΒΙ, αλλάζει σελίδα και ενδεχομένως… μεγέθη.

    Η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την TIKUN Europe που διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις έξω από την Κόρινθο,  με σκοπό την εμπορία των προϊόντων της, στην ιατρική και φαρμακευτική κάνναβη.

    Στο ά 3μηνο τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 34% και οι πωλήσεις προ rebate και clawback τα 15,5 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Σκλαβενίτης: Στα 250 μεγαλύτερα brands παγκοσμίως για 2η χρονιά

    Λάμψα Ξενοδοχειακή: Έκτακτη επιβράβευση 1,3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους και για το 2023

    CITI: Ανεβάζει την τιμή στόχο για τη MYTILINEOS στα €37, διατηρεί τη σύσταση BUY

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ