• Business

    Lamda Development: Βράβευση-ορόσημο για το The Ellinikon Experience Park

    • NewsRoom
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Το The Ellinikon Experience Park είναι το πρώτο έργο στην Ευρώπη με πιστοποίηση βιωσιμότητας SITES σε επίπεδο Gold  για νέα κατασκευή

    Η LAMDA Development ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι το The Ellinikon Experience Park κατέκτησε τη διεθνή πιστοποίηση βιωσιμότητας SITES σε επίπεδο Gold, για νέες κατασκευές.

    Πρόκειται για βράβευση-ορόσημο καθώς το Experience Park της μεγάλης ανάπλασης του Ελληνικού, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το Δεκέμβριο του 2021, είναι το πρώτο έργο στην κατηγορία Νέες Κατασκευές, με πιστοποίηση SITES στην Ευρώπη.

    H πιστοποίηση Sustainable SITES Initiative αποτελεί το διεθνές πλαίσιο για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση, βιώσιμων, ανθεκτικών τοπίων και υπαίθριων χώρων. Με την πιστοποίηση αυτή, το The Ellinikon Experience Park αναδεικνύεται σε αστικό πάρκο πρότυπο βιωσιμότητας.

    Το Τhe Ellinikon Experience Park άνοιξε για το κοινό έξι μόλις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό από τη LAMDA Development και έχει αναδειχθεί σε νέο προορισμό.

    Ο σχεδιασμός του έγινε από το γραφείο του διακεκριμένου Έλληνα Αρχιτέκτονα-Αρχιτέκτονα τοπίου Θωμά Δοξιάδη και βασίστηκε στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, την αποκατάσταση του εδάφους και την επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση δομικών υλικών από το παλαιό αεροδρόμιο, με τρόπο ώστε να συνδέεται η φύση με την αισθητική και το οικοσύστημα της περιοχής.

    Στο The Ellinikon Experience Park έχουν φυτευτεί 900 νέα δέντρα και 80.000 νέα φυτά χαμηλής βλάστησης, που ευδοκιμούν στο Μεσογειακό κλίμα,  με έμφαση σε τοπικές ποικιλίες, χαρακτηριστικές του Αττικού τοπίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ασφάλεια στο Ψηφιακό Περιβάλλον: Τι πιστεύουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

    Currys: Προσφορά για την μητρική της Κωτσόβολος εξετάζει η JD.com

    FARIA Renewables: Το έργο για standalone μπαταρίες 49,9 MW θα ηλεκτριστεί εντός του 2025



    ΣΧΟΛΙΑ