• Business

    Currys: Προσφορά για την μητρική της Κωτσόβολος εξετάζει η JD.com

    • NewsRoom
    Alex Baldock, CEO Currys

    Alex Baldock, CEO Currys


    Στα πρώτα στάδια της εξέτασης μιας πιθανής προσφοράς σε μετρητά για την εξαγορά της βρετανικής Currys (μητρική της Κωτσόβολος), βρίσκεται η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com.

    Σύμφωνα με το BBC, το ενδιαφέρον της JD.com έρχεται λίγες μέρες αφότου η Currys απέρριψε μια προσφορά από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Elliott Management, επισημαίνοντας ότι “υποτίμησε σημαντικά” την εταιρεία.

    Η πρόσφορά της Elliott για 62 πένες ανά μετοχή – ένα premium περίπου 32% σε σχέση με την τιμή κλεισίματός της την Παρασκευή – αποτίμησε την εταιρεία σε περίπου 700 εκατ. στερλίνες.

    Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η Elliott, η οποία εξαγόρασε τη βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones το 2018, θα μπορούσε να επιστρέψει με μία υψηλότερη προσφορά.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Currys, Alex Baldock, ο οποίος εντάχθηκε στη εταιρεία το 2018, έχει ως στόχο την ανάκαμψη της εταιρείας, η οποία πουλά ηλεκτρικά είδη στο διαδίκτυο και στα 815 καταστήματά της σε οκτώ χώρες.

    “Βρισκόμαστε στα προκαταρκτικά στάδια αξιολόγησης μιας πιθανής συμφωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί τελικά”, ανέφερε η JD.com.

    Η τιμή της μετοχής της Currys έκανε άλμα 36% στις προκαταρκτικές συναλλαγές της Δευτέρας.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου 2023 η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση της Κωτσόβολος, βραχίονα λιανικής της Currys με δραστηριότητα στην Ελλάδα και την Κύπρο, στη ΔΕΗ.

    Η εξαγορά της Κωτσόβολος από την ΔΕΗ, αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο λήγει τον Απρίλιο του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της Currys, η οποία διευκρίνισε ότι τα καθαρά ταμειακά έσοδα από την πώληση της ελληνικής θυγατρικής εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 156 εκατ. λίρες (περίπου 180 εκατ. ευρώ με την ισχύουσα ισοτιμία).

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Currys ανέφερε μειωμένες πωλήσεις κατά 3%, για την περίοδο των εορτών.

    Παρόλα αυτά, η εταιρεία αύξησε την πρόβλεψη κερδών της για το έτος, με γνώμονα τις περικοπές δαπανών και τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της.

    Εκτός από τα καταστήματα Currys στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, στην Curry’s ανήκει από το 1999 και η επωνυμία  Elkjøp, η οποία δραστηριοποιείται στις σκανδιναβικές χώρες.

    Διαβάστε επίσης: 

    Currys: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ

    Apple: Έρχεται το πρώτο πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για μονοπωλιακές πρακτικές

    Intrakat: Υποχώρησε κάτω του 5% το ποσοστό της Envirtus Investments



    ΣΧΟΛΙΑ