• Business

    Lamda Development: Πάνω από 180 εκατ. εγγραφές από την πρώτη μέρα της έκδοσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Πάνω από 180 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχονται οι προσφορές κατά την πρώτη μέρα που «τρέχει» η έκδοση του ομολογιακού δανείου της Lamda Development. Δηλαδή, σύμφωνα με την αγορά, η επιτυχία θεωρείται δεδομένη, ειδικά αν από την πρώτη κιόλας μέρα, η έκδοση υπερκαλύπτει το μισό ποσό των κεφαλαίων προς άντληση.

    Η Lamda, σύμφωνα με το ενημερωτικό της έκδοσης, ζητεί να αντλήσει ποσό μέχρι 320 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι οι εγγραφές γίνονται σε επιτόκιο περί το 3,5%.

    Tο εύρος απόδοσης έχει οριστεί από 3,4 έως 3,8% για το ομόλογο της Lamda, με την εγγραφή των επενδυτών μέσω του ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών να ξεκινά στις 10:00 το πρωί της 15ης Ιουλίου και τη δημόσια προσφορά να λήγει στις 17 Ιουλίου στις 16:00.

    Τα χρήματα, που θα εξασφαλισθούν από το ομολογιακό, θα επενδυθούν για την αποπληρωμή κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου (ανεξόφλητου υπολοίπου 89 εκατ. ευρώ) αλλά κυρίως για την ανάπτυξη των δύο εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό.

    Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, ποσό 163 εκατ. θα διατεθεί εντός 2 ετών από την ημερομηνία μεταβίβασης του ακινήτου του Ελληνικού, σε θυγατρικές της Lamda Develοpment, για τις ανάγκες χρηματοδότησης της υλοποίησης του έργου.

    Ειδικότερα:

    -Ποσό ύψους 100 εκατ. θα διατεθεί αρχικά στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. μέσω ενδοομιλικού δανείου διάρκειας έως 2 ετών, μετά δε την αποπληρωμή του θα παραμείνει διαθέσιμο για τη μερική κάλυψη τραπεζικής εγγυητικής επιστολής ύψους 150 εκατ., η οποία λήγει μετά την αποπεράτωση της κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου, που εκτιμάται σε 5 έτη.

    – Ποσό ύψους €63 εκατ. θα διατεθεί σε εταιρείες υλοποίησης του έργου μετά την ημερομηνία μεταβίβασης και εντός 2 ετών, μέσω άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών αυτών, με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εντός του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και εκτιμώμενη μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 72.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), καθώς και στην ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εκτιμώμενης δόμησης περίπου 30.000 τ.μ. στον χερσαίο χώρο της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

    – Επίσης, ποσό €43,8 εκατ. θα διατεθεί εντός 3 ετών για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, τόκων και χρηματοοικονομικών εξόδων της Εκδότριας.

    – Τέλος, ποσό €25 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί εντός 3 ετών από την Ημερομηνία Εκδόσεως για νέες επενδύσεις της Εκδότριας στην Ελλάδα στους τομείς ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων όπως, ενδεικτικά, εμπορικών κέντρων, κτιρίων γραφείων και μαρινών, μέσω απόκτησης μετοχών άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω τομείς ή/και μέσω συμμετοχής σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.



    ΣΧΟΛΙΑ